Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarafından Arsuz’a Tekne Hibe Edildi

0
355

Kaymakam Sarı; “Büyük Bir İhtiyaç Giderildi”

Su Ürünleri ve Balık Popülasyonunun desteklenmesi amacı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen balıkçıların teknesinin satın alınarak balıkçı sayılarının artırılmasına yönelik proje kapsamında Arsuz Kaymakamlığının girişimleri ile Anamur ilçesinden ilçemiz kaymakamlığı gıda tarım ve hayvancılık ilçe müdürlüğüne 10,5 metre uzunluğunda bir adet balıkçı teknesi tahsis edildi.

Teknenin kullanıma açılış törenine Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Arsuz Kaymakam Musa Sarı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Ant iç, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alparslan Altındaş, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş ve Barbaros Hayrettin Gemi Yapımı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güler Bilen Alkan ve Milli Emlak Müdürlüğü yetkilileri katılım gösterdi.

İlçeye getirilen tekne yaklaşık iki ay kadar kaymakamlık yanında karada bakıma alındıktan sonra geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen bir törenle kullanıma açıldı. Baştan aşağı yenilenen teknenin kullanıma açıldığı törende konuşan Arsuz Kaymakam Musa Sarı; “Teknenin ilçemize tahsisinde destek veren ve katkı sunan başta Hatay Valimiz Sayın Erdal Ata olmak üzere bakanlık bürokratları ile tahsisi için görüşmeler yaparak destek veren Milletvekilimiz Sayın Orhan Karasayar’a, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Andiç’e, Su Ürünleri Şube Müdürü Ufuk Sakallı’ya, emeği geçen Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Şakir Gök ve çalışma arkadaşlarına, bakım onarım için destek sunan Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak beye ve ilçemiz esnafından emeği geçen herkese, başından sonuna bakım onarımın koordinasyonunu yapan Kaptan Kerem Gök’e teşekkürlerimi sunuyorum.

Teknenin hem Su Ürünleri ve Balık Popülasyonunun korunması için, kaçak avcılıkla mücadele de, dinamik ve kafes avcılığı ile mücadelede ve yine bir turizm şehri olan ilçemizde tanıtım maksatlı olarak ilçemize gelen misafirlerin gezdirilmesinde çok amaçlı olarak kullanılacak. Büyük bir ihtiyaç da bu sayede giderilmiş oldu” şeklinde konuştu.

Törende konuşan Milletvekili Orhan Karasayar, Kaymakam Sarı’ya ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve ilçe müdürlüğü yetkililerine teşekkürlerini sunarak; “Bakanlık yetkilileri ile birkaç defa konu ile ilgili olarak görüştük. Bu şekilde gelen tüm talepleri elimizden geldiği kadar Ankara’da yardımcı olma eğilimindeyiz ve olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Andiç ise teknenin bölgedeki balık popülasyonunun korunması adına ciddi hizmetler vereceğini belirtti. Konuşmaların ardından emeği geçenlere plaket takdim edildikten sonra misafirlere bir tekne turu yaptırıldı.

Tekne gezisi sırasında ülkemizin marina ve Gözcüler sahili için dalgakıran ihtiyacı ile denizcilik fakültesinin yapılması için önerilen yerler üzerine bir dizi görüş alışverişi yapıldı. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here