Gençlik 100. Yılını Kutlayacak

0
237

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yıldönümü büyük bir coşkuyla yarın kutlanacak.

19 Mayıs 2019 Pazar günü saat 10.00’da, Atatürk Anıt Alanında gerçekleştirilecek çelenk sunma töreninde Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü çelengi Ata’nın manevi huzuruna sunulacak. Buradaki tören saygı duruşu bulunulması ve bayrağımızın göndere çekilmesi eşliğinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla son bulacak.

Kutlama programı Pazar günü saat 10.30’da İskenderun Spor Salonu’nda devam edecek. Buradaki programda, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okunacak, Gençlik ve Spor İlçe Müdür V. Ferit Ali Gündel günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yapacak. Başarılı sporculara ödüllerinin verilmesinin akabinde çeşitli Spor Gösterileri ile program sona erecek.

19 Mayıs 2019 Pazar günü İskenderun Şehir İskelesi’nde Sahil Güvenlik Botları saat: 10.00-16.00 arasında halkımızın ziyaretine açılacak. 19 Mayıs 2019 Pazar günü Deniz Kuvvetleri’nin modern savaş gemileri, İskenderun Deniz Üs Komutanlığı kışlasında saat: 10.00-12.00 ile 14.00-17.00 arasında halkın ziyaretine ücretsiz olarak açılacak. İskenderun Deniz Müzesi Komutanlığı tarafından saat: 10.00-18.00 arasında Deniz Müzesi de halkımızın ziyaretine ücretsiz olarak açılacak.

“19 Mayıs 1919 Ülkemizin Temellerinin Atıldığı Gündür”

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. Yılı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Yayımladığı mesajında 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının, Türk milletinin bağımsızlığına musallat olan emperyalist güçlere asla teslim olunmayacağının tam bir irade beyanı olduğunu ifade eden Başkan Savaş; “19 Mayıs 1919 ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyen bir milletin ayağa kalkışının şanlı tarihidir. Geleceği eğitimle, bilimle, kültürle aydınlanacak ülkemizin temellerinin atıldığı gündür. 19 Mayıs, karanlığa mahkûm edilmiş bir ülkenin aydınlığa kavuşacağının müjdelendiği gündür. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları o gün Türklerin esir edilemeyeceğini, her zaman hür yaşayacağını, bağımsızlığından vazgeçmeyeceğini, pes etmeyeceğini ve Türk topraklarının işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.

O gün Samsun’dan doğan güneş, milli birliğimizi sağlayarak bütün Anadolu’yu ısıtmıştır. Tüm ümidini gençlikte gören ve her şeyini Türk gençliğine armağan eden yüce Atatürk’ün emanetine her zamankinden daha fazla sahip çıkmalıyız. Atamızın yaktığı bağımsızlık ve aydınlanma meşalesini aynı heyecan ve kararlılıkla daha da ileri taşımalıyız. Bu duygu ve düşüncelerimle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here