Gençler Arası Bilgi Yarışmasının İl Birincileri Belli Oldu

0
51

Gençlik ve Spor Bakanlığının her yıl düzenlemiş olduğu Gençler Arası Kültür Sanat Yarışmalarından olan Gençler Arası Bilgi Yarışması Hatay İl Finali İskenderun Gençlik Merkezinde yoğun katılımla gerçekleşti.

Üniversite ve Lise kategorisi olarak iki oturum halinde gerçekleşen Bilgi Yarışmasında 3 er kişiden oluşan toplamda 61 takım kıyasıya mücadele etti.

İl, Bölge ve Türkiye Finalleri aşamaları bulunan yarışmanın ilk basamağı olan il birinciliği için kıyasıya yarışan takımlardan Üniversite kategorisinde Kırıkhan Gençlik Merkezini temsil eden “Retro The Band” isimli takım üyeleri; Mustafa Sünber, Serdar Semih Kahraman, Kerem Ünver Birinci olurken ikinciliği ise İskenderun Gençlik Merkezini temsilen katılan “Genç Atmacalar” grubu ile Ceyhun Önkibar, Mehmet Berkay Bülbül, Mehmet Telli elde etti.

Lise Kategorisinde ise Yarışmaya İskenderun Gençlik Merkezini temsilen ve Simya Koleji adına katılan “Simyacılar” grubunun üyeleri; Canbey Coşkun, Ceren Dilem Duman, Fatma Ecenaz Kara birinci olurken ikinciliği ise yine İskenderun Gençlik Merkezini temsilen Sahil Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adına katılan “Sahilin Z Kuşağı” isimli gruplarıyla Medine Koç, Zehra Siler, Pakize Kılınç elde ederken üçüncü olan takım ise yine İskenderun Gençlik Merkezini temsilen Tek Kampüs Okulları adına katılan İgnotus grubunun üyeleri; Emre Kırmızıoğlu, Alp Delibaş, İsmail Akay Aktuna elde etti.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan İskenderun Gençlik Merkezi personeli Ertuğrul Mantar; “Her yıl olduğu gibi bu yılda gençlerimizin bilgilerini ölçüp yarıştığı ve eğlendiği bilgi yarışmamızı yoğun bir katılımla tamamlandık. Gönüllü gençlerimize bugün bizlere destek oldukları İçin teşekkür ediyoruz. Birinci olan takımlarımıza ilimizi Antalya’da gerçekleşecek olan bölge finallerinde başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here