Gelişim, Sağlık Taramalarına Devam Ediyor

0
289

gelişim hastanesi6Özel İskenderun Gelişim Hastanesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirdiği sağlık taramalarına Masal Çocuk Akademisi’nde devam etti. Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Acil Servis Sorumlu Hekimi Doktor Salih Yılmaz tarafından gerçekleştirilen sağlık taramasında; minik öğrencilerin fiziksel muayeneleri gerçekleştirildi ve çocuklarda görülen olası hastalıklar değerlendirildi.

Gribal enfeksiyonun yanı sıra çocuklarda, mide bağırsak enfeksiyonunun da görülmeye başladığını belirten Acil Servis Sorumlu Hekimi Doktor Salih Yılmaz; “Bir hafta önce başlamış olduğumuz sağlık taramasına,  Masal Çocuk Akademisi’nde devam ediyoruz. Geçen haftadan bu yana, yedi günlük kısa süre zarfında görülen salgınlarda ciddi değişiklikler görülmektedir. Çocuklarda; gribal enfeksiyonun yanı sıra mide bağırsak enfeksiyonu da hâkim. Bu da çok ciddi sıvı kayıplarına neden olmaktadır. Rota ve adenovirüs dediğimiz virüsler, ciddi kusma ve ishallerle devam eden tablolar oluşturuyor. Bu şekilde sıkıntılı olan çocuklarımızın hiç bekletilmeden çocuk doktorlarına götürülmesi, önem arz etmektedir” dedi.  Sağlık taramasının ardından Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Eğitim Hemşiresi Sayime Ünlü, el yıkama becerileri hakkında çocuklara eğitim verdi.

Masal Çocuk Akademisi Kurucusu Seda Sepetçi ise, düzenlenen sağlık taraması etkinliğinden dolayı, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Sağlık Personeline teşekkürlerini sundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here