Gelişim Hastanesinden Şoför Esnafına Acil Tıp Eğitimi

0
246

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi, her hangi bir olay veya bir kaza sırasında doğru müdahale için ilk yardım bilincini oluşturmak, en kısa sürede mağdura yardımcı olunabilmesi adına İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda şoför esnafına seminer düzenledi.

Seminer öncesi kısa bir konuşma yapan İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın; “Bizim meslek grubunun en çok bilmesi gereken acil tıp önlemlerinden özellikle ilk yardım bizler için çok önemlidir. Bir insanı sağa ya da sola çevirmek ya da bir insanın ağzına çakmak bile koyabilmeyi başarabiliyorsak onu hayata tekrar döndürebiliriz.  Acil servisle ilgili bilgiler verilecek size, Özel Gelişim Hastanesine teşekkür ediyorum” dedi.

İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda, kazalar ve olaylarla en fazla muhatap olan kesim olan şoför esnafına yönelik seminer veren Özel Gelişim Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Doktor Gürkan Alagöz, birinci adım en önemli yardımın 112’yi arayarak olay yerine davet etmek olduğuna vurgu yaparak şoför esnafına pratik bilgiler verdi.

Amaçlarının acil tıp bilinci vermek ve farkındalığı oluşturmak olduğunu belirten Acil Tıp Uzmanı Doktor Gürkan Alagöz, “Basit tıbbi müdahaleler nelerdir ve hayat kurtarıcı önlemler nelerdir?” konulu bir seminer verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here