“Geçmişten Günümüze Dörtyol” Sergisi Büyük İlgi Gördü

0
260

dörtyol sergi1Dörtyol’un düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı bugün kutlanıyor. İşgalden kurtuluş nedeniyle ilçede çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Bu kapsamda, Dörtyol’un düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü münasebetiyle Dörtyol Belediyesinin katkıları ile Gazi İlkokulu çok amaçlı salonunda “Geçmişten Günümüze Dörtyol” konulu sergi düzenlendi. Sergi açılışında konuklara ekşili çorba ve kısır ikram edildi.

Gazi İlkokulu idarecileri ve öğretmenleri tarafından büyük bir titizlikle düzenlenen “GeçmiştenGünümüze Dörtyol” konulu serginin açılışına Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk,  Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, MHP Dörtyol İlçe Başkanı Şerif Türker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy, İlçe Emniyet Müdürü Zekayi Altuntaşoğlu, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İnal, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevine atanan Cuma Sarıkaya, Okulun eski Müdür Yardımcısı ve Dörtyol Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan, daire amirleri, okul müdürleri ve Okul Aile Birliği Üyeleri ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

dörtyol sergi2

Serginin açılış kurdelesi serginin hazırlanmasında emeği olan okul öğretmenleri ile birlikte kesilirken, yöresel kıyafetler giymiş olan minik öğrenciler ise protokolü karşılayarak sergiyi gezdirdi.

Okul öğrencileri tarafından Hatay Milletvekili Bayram Türkoğlu’nun yazmış olduğu “Dörtyol Benim Sevdam” adlı şiir okundu.

Sergilenen eserler gezenleri geçmişe taşırken okulun minik öğrencileri ise dönemin ev yaşantısını anlatan görsel bir sunum yaptılar. Haber: Sedat İskenderoğlu/Dörtyol

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here