Gaziler Gününe Özel Kutlama Etkinlikleri

0
22

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından “Mareşal Rütbesi ve Gazilik” unvanının verilişinin 101. Yıldönümü ve Gaziler Günü dolayısıyla İskenderun’da bir dizi etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler çerçevesinde Atatürk Anıtına çelenk sunulurken, daha sonra Gazilere ve ailelerine yönelik bir kahvaltı programı tertip edildi.

Atatürk Anıtı Alanında düzenlenen programda Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Muharip Gaziler Derneği Temsilciliği ile Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Ata’mızın manevi huzuruna çelenk sunuldu. Sonrasında aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu yapılarak, hep birlikte İstiklal Marşımız okundu.

Törene, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’in yanı sıra, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Garnizon Komutanı 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, Deniz Üst Komutanı1 Tuğamiral Murat Fırat, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Yusuf Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Abdülkerim Güven, Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilcisi Neşet Turhan, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fevzi Mercanoğlu, daire amir ve müdürleri, askeri ve mülki erkân ile şehit yakınları, gaziler ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Buradaki törenin ardından Protokol üyeleri, İskenderun Belediyesi tarafından Millet Parkı’nda düzenlenen kahvaltılı sohbette gazi ve şehit aileleriyle bir araya geldiler.

Türk Milletinin Azmi, Bağımsızlığımızın Simgesidir

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Temsilcilik Başkanı Neşet Turhan yaptı. Turhan, Gaziler Günü’nün, muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakâr ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günü olduğunu belirtti. Türk milletinin bin yıldır Anadolu’da kendi gücü, azim ve iradesiyle hür ve bağımsız olarak varlığını sürdürmekte olduğuna işaret eden Turhan; “Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik ve Mareşallik ünvanının verilişinin yıldönümünü ve 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve protokol üyelerine de her daim bizim yanımızda oldukları için teşekkür ederiz” dedi.

Daha sonra söz alan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazilik’ unvanı ile ‘Mareşal’ Rütbesinin verilişinin yıldönümünü ve ’19 Eylül Gaziler Günü’nü idrak etmenin engin duygusu içinde olduklarını belirtti. Tosyalı; “Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için bir vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleşmiştir. Gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız gurur kaynağımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Emaneti Layıkıyla Gelecek Nesillere Ulaştıracağız’

Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ise; “Bizler şehitlerimizin, gazilerimizin ve kahraman ecdadın emanetini layıkıyla gelecek nesillere ulaştırmayı görevlerin en kutsalı olarak kabul ediyoruz. Ecdadımızdan miras kalan hasletlere sahip çıkmanın, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı mücadele etmenin, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için çalışmanın, şehitlerimize ve gazilerimize vefa borcumuzun bir gereği olduğuna inanıyoruz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here