Gaziler Günü Bugün Kutlanacak

0
127

gaziler günü519 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bugün çeşitli etkinlikler düzenlenerek gazilerimiz anılacak. İlk olarak Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayacak etkinlikler kapsamında Ordu Evinde kahvaltılı bir sohbet programı düzenlenecek.

Savaş; “Gazilerimiz Gururumuzdur!”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da, Gaziler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Savaş, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesi ve gazilik unvanının verildiği 19 Eylül günü “Gaziler Günü” olarak kabul ve ilan edilmiştir. Millet olarak gururumuz ve övünç kaynağımız olan kahraman gazilerimizin hatırasını canlı tutmak, bugünkü ve gelecek nesillerin belleğinde yer etmesini sağlamak gayesiyle ilan edilen bugünde her yıl onlara duyduğumuz minnet ve şükran katlanıyor. Şehit yakınları ve gazilerimize hak ettikleri saygıyı göstermek ve sorunları ile yakından ilgilenmek toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir.

Bugün de gazilerimizin ve şehit ailelerimizin gururuna ortak oluyor, kederlerini yürekten paylaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor; hayatta olan gazilerimize sağlıklı, uzun bir ömür dileklerimle Gaziler Günü’nü kutluyor; değerli ailelerine selam ve saygılarımı sunuyorum.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here