Gazi İlköğretimden 210 Kan Bağışçısı

0
117

gazi kan bağışıİskenderun Gazi İlköğretim Okulu, okul bahçesinde düzenlediği kan bağışı kampanyasında 210 ünite kan bağışçısını Kızılay ile buluşturdu.

İskenderun Gazi İlköğretim Okulu ve Kızılay tarafından okul bahçesinde ortaklaşa yürütülen proje kapsamında 210 kan bağışçısı Kızılay’a bağışta bulundular. Kızılay’ın gezici kan alma merkezi okul bahçesinde bağışları alırken öğrenciler de Kızılay ve kan bağışı ile ilgili bilgilendirildiler. Öğrenciler, öğretmenler ve velilerin katıldıkları törende konuşan okul müdürü Ali Koç, kan bağışının insan hayatındaki önemini öncelikli olarak öğrencilere iyi anlatabilmek için geçen yıl başlattıkları projenin bu yıl da devam ettiğini belirtti.

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu da kan bağışının insan hayatı için önemini anlattı. Kızılay’ın Dünya sağlık örgütleri arasında ilk sıralarda yer aldığına dikkat çeken Keleşoğlu; “Kanın acele aranmasından ziyade sürekli bulunması esastır. Bunun için de bağış yapılması gerekmektedir. Ben annem için gecenin bir yarısı kan aramıştım ve büyük ızdırap yaşamıştım. Bu ızdırabı sadece ihtiyacı olanın değil toplumun tüm fertleri hissetmeli ve sağlığı el verdiği sürece herkes kan bağışı yapmalıdır” dedi.

İskenderun Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Volkan Karaca ise Gazi İlköğretim Okulu’nda kan bağışı kampanyasının bu yıl ikincisinin düzenlendiğini belirterek; “Okul Müdürü Ali Koç, eğitimin sadece sınıfta yapılmadığını göstermiştir, kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmalar sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu ve Belediye Başkanvekili Mehmet Emin Dönmezer kan bağışında bulundular. Gün boyu devam eden kampanya kapsamında 210 kan bağışçısı Kızılay’a bağışta bulundular.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here