Gazetecilikte Unutamadıklarım (2)

0
46

Değerli okurlarım, dünkü sayımızda bir zamanların önemli gazetecilerinden ve kısa süre önce vefatını öğrendiğim Özdemir Kalpakçıoğlu ağabeyimiz hakkında bildiklerimi aşağı yukarı anlatmıştım. Ancak, aynı günlerde vefat eden Gazanfer Kunt ağabeyimin bana verdikleri o kadar fazla ki, küçücük bir paragrafla geçiştirmem mümkün değil.

Öncelikle, Gazanfer Kunt ağabeyim benim patronumdu. Ankara’da Alpaslan Türkeş ve arkadaşlarının 27 Mayıs ihtilalından sonra, perde arkasında kalarak çıkardıkları “ÖNCÜ” Gazetesi inanın dillere destandı. Bakınız “Öncü Gazete”sinde kimler vardı… Genel Yayın Müdürü Altan Öymen ağabey, Haber Müdürü Oktay Ekşi ağabey, Spor işleriyle doğrudan ben ilgileniyordum ama o ustaların yanında kendi adımı bile yazmaktan hayâ ediyorum.

Bakınız daha başka kimler var… Oktay Kurtböke (Merhum), Ahmet Arif, Mustafa Ekmekçi, Fakir Baykurt, Mahmut Makal, Örsen Öymen, Mete Akyol, Nilüfer Yalçın, Cüneyt Koryürek, Sermet Çağan, Kurthan Fişek gibi o günün Gazeteci ve Yazarlarıyla doluydu.

Bu mutluluk fazla sürmedi. Anlatacağım…

13 Kasım olayı yani Alpaslan Türkeş ve 13 arkadaşının Milli Birlik Komitesinden çıkarılarak sürgüne gönderildiği güne kadar o güzel çalışmalarımız devam etti. Daha sonra, Öncü Gazetesi’ne el koyan ve başlarında Rahmetli Prof. Dr. Aydın Yalçın’ın bulunduğu siyasi ekip tarafından, yukarıda saydığım kadronun büyük bölümü kapı önüne konuldu.

Ben, Spor ve Sanat sayfasına baktığım için zararsız görünmüş olmalıyım ki, kadrodan çıkarılmadım. Fakat içimde bir korku vardı, huzursuz çalışıyordum. O zamanlar Tasvir-i Efkâr isimli bir gazete vardı ve orada kısa süre çalıştıktan sonra, efkârını kaldırıp TASVİR olarak yayın hayatına devam etti.

Ancak müthiş bir hadise… Tasvir Gazetesi baskıdan çıkar çıkmaz 20 kamyonla Türkiye’nin dört bir yanına dağılıyor. Şimdilerde en çok satışı olan gazeteler kadar tirajı bulunmaktaydı. Ülke dışında bile muhabirleri bulunan saygın bir gazete konumundaydı, o gazetenin yine Spor ve Magazin sayfalarına bakıyordum. Gece hayatı gırla… Kolay mı? Magazin sayfasını tanzim ediyor ve de hayatımın en toy, en hızlı günlerini yaşıyordum. Anlatmak istediğim, o günler hayatımın en renkli ve de unutamayacağım yıllarıydı.

İşte, Tasvir-i Efkar Gazetesi, Tasvir olduktan sonra, kısa süre önce vefat eden patronum Gazanfer Kunt ağabeyimle tanıştık ve yakınlaştık. Bu önemli anılarımı yarınki sayımızda sizlere sunacağım.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here