Gazeteci Şahiye Say’dan İGC’ye Ziyaret

0
59

Hatay’ın Samandağ ilçesinde yayınlanmakta olan Samandağ Gazetesi İmtiyaz Sahibi Gazeteci- Yazar Şahiye Say, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’ni ziyaret ederek, 3’cü kitabı olan “Su Tanecikleri”ni tanıttı ve İGC Başkanı Rızkullah Terbiyeli’ye kitabını hediye etti.

İGC Başkanı Rızkullah Terbiyeli ve Yönetim Kurulu üyesi Hilmi Diken tarafından ağırlanan Gazeteci Say, Ankara Hermes Tanıtım Ofset tarafından 288 sayfa basılan Su Tanecikleri kitabında; ‘Ekonomi, Politika, Savaş, Barış’, ’Toplumsal Yaşam ve İnsan İlişkileri’, ‘Kent ve Çevre’, ‘Eğitim, Kültür, Sanat’, ‘Kadın’, ‘Haber ve Röportajlar’ bölümlerinin yer aldığını anlattı.

Say, Reyhanlı, Mızraklı ve Talesemi röportajları ile makalelerinin yer aldığı Su Tanecikleri eserinin sınıflandırılmasını ise Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Çağdaş Gemici’nin yaptığını kaydetti.

Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunu olan Say’ın “Dikenli Koza” ve “Dünden Bugüne Samandağ” isimli kitapları da bulunuyor. Gazetecilik alanında 16 ödülün sahibi olan Say, uzun yıllar Anadolu Ajansı (AA) ile Cumhuriyet, Güneş ve Radikal Gazetelerine de muhabirlik yaptı. 2014 yılında geçirdiği trafik kazası sonucunda iki beyin ameliyatı ve sağ kol ameliyatı geçiren Say, tedavisi sürmesine rağmen aktif gazetecilik yaşamını sürdürüyor.

İGC Başkanı Rızkullah Terbiyeli de ziyaretten ve hediye kitabından ötürü Gazeteci Say’a teşekkür ederken, çalışmalarında başarılar diledi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here