Gastronomi Derneği Görkemli Bir Törenle Açıldı

0
239

İskenderun Gastronomi Derneği, görkemli bir törenle açıldı. Yenişehir Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesinde ki dernek ofisinin önünde icra edilen açılış programında; protokol üyeleri ile Türk mutfağının ünlü şef ve yazarlarının da katılımıyla kurdele kesimi yapıldı.

Açılış programına; İlçemiz Kaymakamı İskender Yönden, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Av. Murat Hayzaran, İskenderun Belediye Başkan Yrd. Doç. Dr. Ayşe Nesin Oğuzhan Akkoca, Dünya Masterchef Derneği Başkanı Seyfi Erşahin, Kanal D Yemek Programcısı Rüzgar Sünbül, Milliyet Gazetesi Yemek Yazarları Selahattin Tan, Kumsal Keskinel, Ayvaz Akbacak, Tuncay Tapar ile Yemek Programcısı Deniz Orhun, Şef Onur Aslan, İskenderun Gastronomi Derneği Başkanı Gülşen Sökmen ve yönetimi ile diğer davetliler katıldı.

İskenderun Gastronomi Dernek Başkanı Gülşen Sökmen, Hatay mutfağının yanında özellikle İskenderun körfezinde çıkan deniz ürünlerinin üzerinde yapılacak çalışmalarla kenti gastronomi sektöründe standartlaşma, kalitenin arttırılması, markalaşması ve pazarlanmasına katkı sağlamaya çalışacaklarını söyledi. Sökmen, ayrıca Jumbo karides, zahter festivalleri, karnavallar, yarışmalar ve sergiler gibi etkinlikler için çalışmalar yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Kaymakam İskender Yönden de İskenderun’da bulunmaktan görev yapmaktan ve güzel yemekleri tatmaktan onur duyduğunu, zevk aldığını ifade ederek; “Gerçekten sizler bu işi çok iyi biliyorsunuz. Gerek Hatay’ın, gerekse İskenderun mutfağı çok iyi. Sizler sayesinde bizler sağlıklı besleniyoruz. Türkiye’deki yemek kültürünü gerçekten tanıtmak gerek. Eğer yemek kültürünü doğru coğrafi işaretlemeyle yerine koyarsak dünya da farklı bir noktaya geleceğiz. Gerçi farklı bir noktadayız da bunun farkındalığını oluşturacağız” dedi.

Açılışa katılan ünlü yazarlar ve şefler de şunları söyledi: “Türkiye’nin dört bir yanından geldik. Çok güzel bir ortam çok mutlu olduk. Ülkemizin birçok yerinde gastronomi konusunda lezzetler konusunda etkinlikler ve çalışmalar oluyor. İskenderun’da da kurulan bu dernek ile çok daha iyi noktalara gelecektik. Yemekçilik ülkemizde çok yaygınlaştı. Hatay mutfağı bir Antep mutfağına yakın hatta kafa kafaya gidebilir.

Bu anlamda yöre yemeklerinin İskenderun’da bu dernek kanalı ile de tüm dünyaya tanıtılması anlamında güzel bir başlangıç. İskenderun Gastronomi Derneği mutfağımıza yeni bir soluk getirdi. Yerel mutfakların korunmasında eskiyi unutmadan yeni nesillere aktarmada bir mihenk taşı olacaktır…”

Dernek açılışına katılanlar, birlikte pasta ve kurdeleyi kesti, konuklara Gastronomi Derneği aşçılarının yaptığı birbirinden farklı, yeni deneyimlerin yer altığı lezzetler sunuldu. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here