Futbolun Çimentosu: Kondisyon (3)

0
56

Değerli okurlarım, biz kondisyona futbolun çimentosu dedik. Bunu ispatlamaya çalışacağım. Bilinen bir hadisedir. Sadece bir örnek vereceğim… Ülkemizde liglerin ikinci yarıları tamamen kış sezonuna rast geliyor. Öyle olunca da statlarımızın durumu malum!

Ancak, şehrimizin iklim konumu oldukça farklı! Yerel takımlarımız bu konuda oldukça şanslı. Bildiğiniz gibi, bir anda dört mevsim birden yaşanıyor. Böyle bir yer dünyanın hiçbir yerinde yok. Buna rağmen, sezon itibariyle, çamur olsun, saha yağmurdan dolayı ağırlaşmış olsun. Bu tür sahalarda futbol oynamak kolay değildir.

Aslına bakarsanız, ağır sahalar futbolcuların kâbusudur. Ne taktik çalışır, ne teknik… Hele öyle kötü sahalarda motivasyon hiç olmaz. Peki, nasıl olacak? Kondisyonun iyi olacak! Güçlü bacaklarla, yerden ve uzaktan şut atacaksın. O havaların taktiği de, sistemi de budur. Kaleyi gördüğün anda, Yaradan’a sığınıp şutlamak.

Yine geldik, sezon başı uzun kamp dönemlerine… Bu kamp dönemlerinde, yapılan antrenmanların hakkını veremeyenler, sık-sık sakatlanır. Bazı sakatlıklar tamamen normaldir. Ne olursa olsun, sakatlanan oyuncu, takımının motivasyonunu aşağı çeker. Bununla bitse neyse, bitmiyor. Sakatlıktan sonra bir de uyum sorunu yaşanıyor.

Bir çok spor adamları, kondisyonu iyi olan takımlar için “TAŞ GİBİ TAKIM” yakıştırmasını yapıyor. Tamamıyla doğru bir yaklaşım! Ben futbolu, bütün insanları peşinden koşturan, ondan sınırsız zevk alan, mutlu eden, en karizmatik bir spor olarak kabul ediyorum. Biz futbol diyoruz ama “Ayak Oyunu” diyenler de var, “Tepük Oyunu” da diyoruz. Bu ifadeler boşuna söylenmemiş. Muhtemelen sezon yeniden açılmadan önce, “Futbol Neden Tepükleme”  “Futbol Neden Ayak Oyunu” başlıklarıyla ayrıntılı biçimde sizlere iletmeye çalışacağım…

Tek devrelik kondisyona sahip olanlar sahada ne hallere düşüyorlar hep görüyoruz. Bu arada, kent kulübümüzün yeni transferlerinin kondisyonunun da göreceğiz ve o konuda sizleri bilgilendireceğim. İnşallah iyi çıkarlar.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here