Futbolda Sırtı Kaşınanlar (3)

0
53

Değerli okurlarım, aslında sırtı kaşınanlar sadece sporda değil, her tarafta zibil gibi. Saymakla bitmiyor ve o densizler bir türlü tükenmiyor da! Düşünün ki, kanserli bir hasta, ilaç bulamadığından, çaresizlik içinde ilgili bakana başvuruyor. Bakanın namazdan çıkmasını bekliyor ve şikâyetini yapıyor. O bakan, bir çözüm üretmesi gerekirken, ne yapıyor biliyor musunuz? Kanser olan o genç kızımıza para veriyor ve ilave ediyor; “Sakın düşürüp, yitirme ha…!”

Şimdi, kıldığı namaz o bakanı çarpar mı? Çarpmaz mı? Bana göre çarpar. Zamanını bekliyor. Hani hepimizin bildiği gibi, seçim arifesinde millete nohut, kömür dağıtıyorlar ya iyilik olsun diye tabii! Herkes gibi ben de merak ediyorum. Oynanmamış bir futbol müsabakasının sonucu ne olur, gibi bir şey… Kanser olmuş hasta yana-yana ilaç arıyor, bir vatandaş çözüm olsun diye “para” veriyor. Paranın hastalığa çözüm olduğunu ilk kez duyuyorum.

Şöyle düşünelim, bir futbol tamımız sahasındaki olaylar nedeniyle “Beş maç seyircisiz oynama” cezasına çarptırılıyor. Aslına bakarsanız bu büyük bir ceza! Sonradan deniliyor ki, “Bu cezalı maçlara kadınlar ve çocuklar gelebilir…” Aynen böyle. Tribünlerde iğne atsan yere düşmez ve beş maçta 15 puan. Sahaya bir iki çocuk girdi diye fazla abartmayalım diyor anlı şanlı futbol federasyonumuz.

İktidar partisinin Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü olan zat ne diyor biliyor musunuz? “Fazıl Say, fikirden şiirden dolayı değil, dine imana, Allan’a kitaba küfrettiği için ceza aldı” diyor. Böyle söylüyor ya oradan bir delikanlı gazeteci çıkıp da, “Beyefendi, o zamanlar genel başkanınız (Başbakan) neden ceza almıştı? Şiir okuduğu için mi?” diyemiyor. Orada bulunan ve burnundan kıl aldırmayan o delikanlı gazeteciler Türk Ceza kanununun 312’nci maddesini hatırlatma yürekliliğini gösteremiyor.

Dilerseniz maddeyi ben hatırlatayım: “Halkı, din ve ırk farkı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etmek…” O zamanın tarafsız mahkemeleri, Başbakanı bu gerekçe ile mahkûm etmişti. Mahkûm etti de ne oldu? Onu da yarın anlatmak istiyorum.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here