Futbolda Şans ve Dil Kondisyonu (1)

0
70

Değerli okurlarım, bu makaleye başladığımda futbolumuzun ikinci yarısı başlamış ve oldukça sürpriz sonuçlar alınmıştı. Üzülenler de sevinenler de yan yana yürüyorlardı. Futbolun güzel tarafı da bu olmalı diye düşünüyorum. Liglerimiz yeni başlamamıştı, yeni olan uzunca bir tatilden sonra yeniden meşin yuvarlağa puan aşkı ile merhaba denilmesiydi. İlk müsabakalardan edindiğimiz izlenimlerin fazla umut verici olmadığını söylesem yanlış mı olur bilmiyorum.

Dilerseniz, kendi futbolumuzu bir sezon olarak ele alalım. Zaten diğerleri de aynı, söylemeye gerek bile duymuyorum. Oynanan futbolda her şey mevcut! Alabildiğine koşturmalar, önemli pas yelpazesi, sistem uygulanması ve goller!

Bütün bu güzelliklere rağmen, ‘futboldan daha ne bekleyebiliriz ki?’ diyemeyiz. Böyle düşüncelere itibar etme lüksümüz olamaz. Daha başka güzellikler bekliyoruz! Neleri görmek istiyoruz? Futbolun kültürünü, futbolun karizmasını, oyuncuların sevgi içinde yoğrulmuş olmalarını, dil kondisyonunun en aza inmesini.

Bunları neden göremiyoruz? Göremeyiz, görmemiz de mümkün değil. Bu konuda bildiklerimi dostça anlatmak istiyorum. Yıllar önce 2 Lig Beyaz Grupta top koşturan İDÇspor ile yakından ilgileniyordum. Her makalemde mutlaka onlardan söz eder, maç yorumlarımı onlar için yapardım. İDÇspor futbol takımının konumunu, futbolcuların form grafiğini, taraftarla olumlu diyalogları, yeni teknik direktörlere tavsiyeleri, 5 Temmuz Stadındaki başarısızlığın nedenleri ve de altı yapıdan bahsederdim.

Bu saydıklarım hepsini İskenderun Gazetesi olarak ve şehrimiz adına yapmaya özen gösteriyorduk. Bazıları İDÇspor için “Payas’ın takımı” derken biz o dostlarımızla ters düşmüştük. O dostlarımla hala dargınım, İDÇspor hatırına!

Onların bize en önemli yaklaşımları ise 3. profesyonel ligde iken sık-sık deplasmanlara götürmeleri idi. Antakya, Ceyhan, Şanlıurfa ve Gaziantep falan… Yine de onlara teşekkür ederim. Şu aşamada bize ihtiyaçları yok olmalı ki aramıyorlar. Bizim hangi noktada bulunduğumuzu herkes biliyor o nedenle, sakınacak, kompleks yapacak bir durumumuz yok hamdolsun.

Eski göz ağrısı olduğu için İDÇspor’u gündemde fazlaca tuttum. Ziyanı yok, onlar için “şehrimizin gururu” yakıştırmasını yapmıştık, pişman değiliz. Yarınki sayımızda futbol sahalarında görmek istediklerimizi sizlere sunmak istiyorum. Sizlerin de aynı düşünce içinde olduğunuzu biliyorum.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here