Fuat Tosyalı, Sen Yurdumun Görev Adamısın!

0
217

Bazen bölge iş adamlarımızla ilgili bazı olumsuz yapılan haber ve yorumları duyduğumda üzülüyorum. Bir vatandaş olarak üzülmemek elde değil. Son günlerde sosyal mecra haber portallarında iş adamlarımıza karşı amansız açılan savaşların odak noktası belli. FETÖ kalkışmasının en bariz örneklerini son günlerde yaşıyoruz. FETÖ bulamaçlarının son nefeslerini verdiği şu günlerde, onlar yaşıyoruz sinyalleriyle gündem olma çabasındalar ama sert kayaya çarptıklarının farkında değiller.

Muhalefetin bu gibi haber ve yorumlara destek vermesi ise ayrıcalıklı düşünülecek bir enstantane. Bir kanalda yayın yapan yurt dışına kaçan Star Gazetesi yazarı Cevheri Güven’in, ‘İşte Tayyip Erdoğan’ın gizli kasası Tosyalı’ adı ile yaptığı sözde yorum, yurt genelinde olduğu gibi bölgemiz İskenderun’dan da tepki çekti.

Ekonomik krizin vatanımızda en üst boyutlara ulaştığından dolayı, devamlı şekilde yurt genelinde üretimden bahseden muhalefet, neden yapılan bu densiz yoruma karşı sessiz kalıyor anlamış değilim. Tosyalı Holding Başkanı Fuat Tosyalı İskenderun’da soba borusu yaparken, nasıl bu günlere geldiğinden bahseden bu şahıs sapla samanı birbirine karıştırmış. O zaman Türkiye iş adamlarının hepsinin altını şöyle bir karıştırmalı, karıştırmalı ki her iş adamımızın kim olduğu bilinmeli.

Mesela Koç Holding’den bahsetmiş. Koç Holdingin kurucusu rahmetli Vehbi Koç Ankara ilimizde ilk açmış olduğu bakkal dükkanından bu günlere nasıl geldi veya geldiler. Şimdi yurdumuzda sağlam yer edinmiş değer dolu iş adamlarımızın hepsini tek-tek incelemeye kalkışsak ‘Nasıl oldular? Nereden geldiler? Nasıl bunca serveti yaptılar?’ demek, yurdumuza isyandır. Çalışarak emek sarf edenlere karşı saygısızlıktır nankörlüktür.

Anlamadığım tek şey, Fuat Tosyalı hedef gösterilerek neden bu kadar karaktersizlerin gündeminde. Hâlbuki bölgemizden ortaya çıkarak, tüm yurtta söz sahibi olması bizler için gururdur onurdur. Türkiye demir çelik sanayisinin efendisi olması dahası dünya genelinde adından sitayişle söz ettirmesi neden bazı kesimleri derinden rahatsız ediyor?! Aslında çok basit, Recep Tayyip Erdoğan hazımsızlığından dolayı bu memlekete katma değer katan iş adamlarımızın elini kolunu bağlamak ve Recep Tayyip Erdoğan’ı her konuda yalnızlaştırmak. Ama kazın ayağı öyle değil.

Kim ne yaparsa yapsın, kim ne derse desin, kim imalat sanayisini baltalamaya kalkışırsa kalkışsın. Türkiye’nin geleceğini zora sokmaya güçleri yetmeyecek. Son yıllarda ülke ve dünya genelinde sıkıntılı günler yaşanılıyor. Dünya pandemiden sarsıldı. Allah’a şükür pandemi dönemi bitti bitecek. Derken Ukrayna Savaşı dünya rotasını allak bullak etti. Çoğu ülkeler tam bir kaosun içerisinde inim-inim inlerken, yurdumuzda bu paydan nasibini alıyor.

Her şeye rağmen bu tozlu bulutlar ülkemizi terk edecek ve özlem duyduğumuz günlere hızlıca kavuşacağız. Tüm Dünya liderleri ülkemizi övdükçe, bizleri için-için yiyerek doymayan asalaklar, şimdi kurtçuk oldu. Onlarda birbirini yiyerek sonunda kepek olup kaybolacaklar. İşte o zaman rahat bir nefes almış olacağız. Kurtuluşumuz imalat diyen zihniyet, aslında parmaklarını gözlerine soktuklarının farkında değil. Tosyalı Holding; İskenderun, Osmaniye, İstanbul güzergâhında yüzlerce fabrikaları kurdu. Türkiye Cumhuriyetine yeni iş sahaları ile birlikte yeni teknolojilerle dolu tesisleriyle, yurdumun sesini dünyaya duyururken, on binlerce işsize iş imkânları ile kalkınmamıza ön ayak oluyor.

Birileri bilmem nerden çıkıp, uzaktan kumandalı şekilde yapılan tüm olumlu yatırımları alaşağı etme telaşında. Ömrünüz, güzel Türkiye’yi görmeye yetmeyecek! Fuat Tosyalı, senin ne denli mücadelene bire bir tanık olan kişilerden biriyim. Korkusuzca bir mücadeleye giriştin ve kazandın. Bir sözün vardı unutmadığım. Yeni bir fabrikanın montajlaması sırasıydı. ‘…Nuri kardeşim, biz şeyimizi sıyırdık bu işe atıldık…’ derken, senin zoru nasıl başardığının resmidir.

İt ürür kervan yürür. Hedefin belli, geleceğin belli! Arkanda koskoca Türk ulusu var. Arkanda ay yıldız bayrağımız var. Korkma, mücadelene hep devam et. Kazanan sen değil Türkiye Cumhuriyeti olacak.

Allah bazen sevdiği kişiyi ummadığı bir zamanda sarar sarmalar ve onun yücelmesini sağlar. İşte o özel kişilerden birisi sensin. Sen çok kişiye umut olmak için varsın. Sen bu vatana hizmet etmek için seçildin. Çoğu kişi yatıp bekleyerek bir şeyler yapmaya çalıştığında, sen şafak vakti işinin başındaydın. Çok mücadele ettin. Şimdi üç beş kendini bilmezlerin sözleri seni asla yıldırmasın. Soysuzların söz ve kelamları imalatçı ruhunu asla bozmaz ve bozamaz. Bu gibi şekilsizlerin sözleri seni daha da büyütecek. Allah yolunu açık etsin.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here