Fırat; “Seçim Öncesi Yatırımcılar Panik Halindeydi”

0
41

uğur fırat-piyasa18Seçim öncesinde, piyasa oyuncularının umutsuz açıklamalarının yatırımcıları paniğe soktuğunu söyleyen İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, seçim sonrası her şeyin normal seyir etmesi ile altın ve dolarda yaşanan düşüşlerin, ülke ekonomisinin sağlam temeller üzerine oturduğunun en büyük göstergesi olduğunu belirtti.

Seçim sonrası ekonomiyi değerlendiren Oda Başkanı Fırat, yerel seçim öncesi piyasalarda tedirginlik olduğunu dile getirerek; “Seçimler öncesi altının yükselmesi ve doların da aşırı yükselmesi yatırımcıyı ürküttü. Yatırımcılarda, 31 Mart sabahı nasıl uyanır ve kalkarız güvensizliği vardı. Seçim ortamında aşırı güvensizliği anlamış değilim ama seçim sonrası görüldü ki, o kadar tedirgin olunacak bir durum yok. Bu durum karşısında dolarda düşüş yaşandı, altının seçim öncesi 96 TL olan gram fiyatı 88 TL civarına kadar geriledi. Ayrıca, dış ülkeler de Türkiye’nin ekonomisinin sağlam olduğunu gördüler” dedi.

Şu anda önümüzde cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin olduğuna da işaret eden Fırat; “Üzüldüğüm nokta güven verilmesine ve ekonomimizin sağlam zemine oturtulmasına rağmen yatırımcılardaki tedirginliğin halen kalkmadığıdır. Ayrıca açıklanmaya başlayan enflasyon rakamlarının yüksek çıkması halinde dolarda hareketlilik olur” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here