Fırat; “İstikrarın Sağlanması İçin Bir An Önce Hükümet Kurulmalı”

0
56

uğur fırat-piyasa9İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat; “İstikrarın Sağlanması İçin Bir An Önce Hükümet Kurulmalı”

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, Yunanistan’da yaşanan ekonomik krizi değerlendirip Türkiye’de ekonomik istikrarın sağlanabilmesi için bir an önce hükümetin kurulması gerektiğini söyledi.

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası’nda açıklamalarda bulunan Başkan Fırat, Yunanistan’da yaşanan krizin sebebi olarak ekonominin işi bilmeyen kişilerin elinde olmasından kaynaklandığını kaydetti. Bir ülkede ekonominin ayakta kalabilmesi için ekonomi yönetiminin doğru ellerde olması gerektiğine dikkat çeken Fırat; “Bütün dünya devletlerinde ekonominin sağlam bir şekilde yere basmasını istiyorsanız yönetimi iyi seçeceksiniz. Yönetimi doğru ellere verirseniz bu ülkenin ekonomisine bir şey olmaz. Siz 5 lira kazandığınız yerde 15 lira yerseniz o ülkede açık olur. 1980’lerde Amerika’da Mortgage krizi çıkmıştı. Amerika Birleşik Devletleri bu krizden etkileniyorsa Yunanistan hayli hayli etkilenir. Yunanistan’ın daha önceki yönetimlerinde ki kalan boşluktur bu. Yani yeteri kadar işi ekonomi uzmanlarına devretmemesidir” dedi.

Yunanistan’da geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen referandumun Yunanistan Devlet Başkanı Çipras’ın popülerliğini arttırdığını savunan Fırat, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir ülkenin ekonomisini sağlayabilmek için işini bilen kişiler yetiştirilmelidir. Yunanistan ekonomisinin sadece bizim ülkemize zararı olmadı. Komşu olan bütün ülkelere zararı olmuştur. Yaşanan olumsuzluklar ister istemez bizim de ekonomimizi etkiliyor. Avrupa devletleri Yunanistan’ı borç krizinden kurtarmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Yunanistan’da en son yapılan referandumda yüzde 51 ile Yunanistan Başkanı Aleksis Çipras tekrar popüler oldu. Çipras Yunanistan’ı dik kafalılıkla kurtaramaz. Bu kurtarmayı yapmak istiyorsanız ekibinizi kurmak zorundasınız. Eğer yalnız kalırsanız bocalar durursunuz. Türkiye’de Genel seçimlerin ardından kriz yaşadık. Ben istikrardan yanayım. Seçimlerin ardından halen ortada bir hükümet yok. Keşke bu şekilde olacağına tek bir parti iktidar olsaydı. İşte o zaman istikrar sağlanırdı.”

Son olarak, altın piyasasının ayakta kalmasını Dolar ve Euro’nun tutarsız yükselişine bağlayan Fırat; “Dolar ve Eoru’nun başlı başına çıkışı ile tutunamaz hale gelmesi altın piyasasının da yükselişini beraberinde getiriyor. Altının ayakta kalmasının iki sebebi dolar ve eoru’dur. Türkiye’de tekrar istikrarın yakalanması için bir an önce hükümetin kurulması gerekiyor” açıklamasında bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here