Fırat; “Altın Haftalık Kazancını Korumaya Çalışıyor”

0
88

uğur fırat-piyasa4İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, haftalık piyasa değerlendirmesinde bulundu.

Altının, ABD istihdam verileri sonrası, Eylül’den bu yana en büyük haftalık kazancını korumaya çalıştığını kaydeden Fırat; “Altın, Eylül ayından bu yana en büyük haftalık kazancını gerçekleştirdikten sonra, yatırımcıların ağırlığını hem tarım dışı istihdamda hem de eksik istihdamda yükseliş olduğunu gösteren ABD istihdam verilerine çevirmelerinin ardından değer kaybetti. Spot altın yüzde 0.3 kadar düşerek ons başına 1,082.83 dolara kadar indikten sonra, Singapur saati ile 09:30’da 1,086.32 dolara toparlandı. Metal geçen hafta yüzde 2.7 yükselerek, 18 Eylül’den bu yana en güçlü haftalık çıkışını gerçekleştirdi. ABD’de Cuma günü açıklanan veriler, Kasım ayında tarım dışı istihdamın 211,000 arttığını gösterdi ve Ekim ayı verisi 271,000’den 298,000 artışa revize edildi. İstihdamdaki bu sağlıklı yükseliş, Fed’in Aralık toplantısında faiz artırımına gideceği ihtimalini yükseltti. Yüksek faiz beklentisi, yatırımcısına faiz ödemesi yapmayan altının cazibesini azaltıyor.

Ancak altın fiyatları Cuma günü, ABD’de eksik istihdam oranının artmasının, Fed Başkanı Janet Yellen’ın faiz artırımının kademeli olacağı görüşünü desteklemesi sonucu ralli yaptı.Singapur’da Australia & New Zealand Banking Group Ltd. analisti Victor Thianpiriya, “Fed’in Aralık toplantısında hareteke geçececeği neredeyse kesin gibi,” dedi ve “Altında kısa pozisyon açmayı bekleyenler için içinde bulunduğumuz dönem bir fırsat sunuyor olabilir, zira altın buradan aşağı gidebilir” şeklinde görüş bildirdi.Altın geçen hafta Perşembe günü 1,046.44 dolar ile beş yılı aşkın sürenin en düşük seviyesini gördü ve kaybını üçüncü yıla genişleterek 2000’den bu yana en uzun yıllık düşüş serisini gerçekleştirmeye yöneldi” şeklinde açıklamalarda bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here