Fikret Türkoğlu; “Tatil Hakkınız İyi Değerlendirin”

0
199

Beş Temmuz İlk Okulu Müdürü Fikret Türkoğlu; “Tatil Hakkınız, İyi Değerlendirin”

Beş Temmuz İlk Okulu Müdürü Fikret Türkoğlu, yarın karnelerini alarak yaz tatiline başlayacak öğrencilere bir tatil mesajı verdi.

Özellikle ilkokul öğrencilerinin ders çalışmak yerine dinlenme ve gezme dışında zamanlarını bol bol kitap okuyarak değerlendirmelerinin doğru olacağını ifade eden Türkoğlu; “2016-2017 eğitim öğretim yılını çok güzel bir şekilde kazasız belasız atlattık. Yarın çocuklarımız karnelerini alarak yaz tatiline başlayacaklar. Benim velilere tavsiyem çocuklarını yazın özel ders, kurs, dershane gibi yerlere göndermesinler. İlkokul çocuklarının yaz tatili hakkıdır. Biz, öğretmenlere de, kesinlikle yazın hiçbir ödev vermemeleri yönünde tembih ettik.

Velilere şu öneride bulunabiliriz. Çocuklara kendi seviyelerine uygun kitaplar alsınlar. Her gün yarım saatlerini kitap okumaya ayırırlarsa, en azından anlama, hızlı konuşma ve hızlı anlama yetenekleri gelişir. Bunun dışında velilerimiz öğrencilere asılmasınlar. Daha bunlar küçük çocuk. Öğrencilere de tavsiyem bol bol gezsinler, eğlensinler, spor yapsınlar, tatillerini en güzel şekilde geçirsinler. Veliler de yaz tatilinde çocuklarıyla bol bol ilgilensinler. Kışın ilgilenemiyorlar, veliler işte, çocuklar okulda. Ama yazın o fırsat var, çocuklarıyla bol bol ilgilensinler.

Zayıf not alan çocuklar için de, öğrenci ve veliler üzülmesin. Bunlar geçici şeylerdir ve telafisi de mümkündür. Kışın çocuklar çalışır gayret ederse o sorunda ortadan kalkar” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here