Feyezan Kanalına Bugün Neşter Vuruluyor

0
553

feyezan kanalı2Başkan Dingil; “Kentimiz Çevreye Hastalık Yayan Feyezan Kanalından Kurtuluyor”

İskenderun’un 100 yıllık feyezan kanalı sorunu Belediye Başkanı Seyfi Dingil sayesinde çözülüyor. Kentimizin kanayan yarası haline gelen ve yıllardır çevreye pis koku ve hastalık yayan feyezan kanalına bugün neşter vuruluyor.

‘Feyezan Kanalının Islahı ve Peyzaj Projesi’nin temel atma töreni bugün Hatay Valisi Ercan Topaca, Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri, bölge milletvekillerimiz ve halkımızın katılımıyla atılacak. İskenderun bugün tarihi günlerinden birini yaşayacak. Kent sağlığını geçmişten günümüze tehdit eden Feyezan kanalı sorununa son veriliyor. Feyezan kanalı sorunu, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in özverili ve fedakârca çalışmaları sonucu çözüme kavuşacak olan feyezan kanalı kentimizin gerdanlığı konumunda olacak. Halkımıza verdiği sözleri tek tek tutan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, feyezan kanalının ıslah ve peyzaj projesi ile kentimize ikinci bir sahil bulvarı kazandıracak.

feyezan kanalı3

Uzun yıllardır bu günü ve anı beklediklerini ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Kentimiz bugün halkımızın sağlığını tehdit eden ve çevreye hastalık yayan feyezan kanalından kurtuluyor. Burası İskenderun’umuzun gerdanlığı olacak. İnşallah 20 ay içinde bitireceğiz. Komple ıslah edilecek, bulvarlar yapılacak, nostaljik köprüler kurulacak. Artık İskenderun tamamıyla sinekten kurtulacak. Tabi bu çalışmalarla birlikte 2. Etaba başlayacağız. 2. Etap çalışmalarında kanala su basacağız. Deniz kumunun gelmemesi için bir takım önlemler alınacak. Daha kapsamlı ve İskenderun’a yakışır güzellikte Feyezan kanalını ıslah edeceğiz. Saat 15.00’da düzenleyeceğimiz temel atma törenimize bekliyoruz. Şimdiden halkımıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here