Fenerbahçe ve Beşiktaş Avrupa Kupalarına Katılacak

0
50

cas kararıFenerbahçe’nin 2, Beşiktaş’ın ise 1 yıl Avrupa kupalarından men edilmesinin ardından, iki kulüp de Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) başvurdu. CAS da yaptığı resmi açıklamayla iki kulübün başvuru dilekçelerinin kayda alındığını bildirdi.

Bu gelişmenin ardından UEFA; Fenerbahçe ve Beşiktaş hakkındaki nihai kararını vermesi için CAS’a 3 tarih verdi. UEFA tarafından CAS’a gönderilen yazıda “İki kulüple ilgili kararınızı 30 Temmuz, 8 Ağustos ve 25 Ağustos tarihlerinden birinde verebilirsiniz” denildi. Söz konusu tebligatlar kulüplere de gitti.

Yani bu tarihleri kulüpler de kabul ederse işleyiş normal seyrinde gidecek. İki takım da Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi kuralarına katılabilecek. Hatta maçlara bile çıkabilecek. Ancak bu 3 tarihten birinde verilen kararda Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın cezaları bir kez onanır, kulüpler CAS tarafından “suçlu” bulunursa iki ekip de Avrupa’dan men edilecek. Oynadıkları maçlar “geçersiz” sayılıp yerlerine Türkiye’den başka takımlar gidecek.

Yürütmeyi Durdurma Kararı Borsaya Bildirildi

CAS,  UEFA Tahkim Kurulu’nun Fenerbahçe’yi 2 yıl UEFA müsabakalarından men kararının yürütmesini durdururken, Fenerbahçe Futbol A.Ş.’den Borsa İstanbul’a yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda da yer alan açıklamada; “UEFA Tahkim Kurulu’nun kulübümüzün 2 yıl süreyle UEFA müsabakalarından men yönündeki kararın yürütmesi CAS tarafından durdurulmuştur” denildi. UEFA Tahkim Kurulu, UEFA Denetleme ve Disiplin Kurulu’nun sarı-lacivertli kulübe şike iddiaları nedeniyle verdiği 2+1 yıllık men cezasını 2 yıl olarak onamıştı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here