“Faydadan Çok Zararı Olacak”

0
49

Çöloğlu’ndan Bisiklet Yolu Değerlendirmesi!

İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, kent merkezinde yapımına başlanan ‘Bisiklet Yolu’ ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dubalarla bölünen yolun Bisiklet Yolu olamayacağına işaret eden Başkan Çöloğlu, dubaların görüntü kirliliği yarattığı gibi durak önlerinde ve kavşaklarda sıkıntılar yaratacağını kaydetti.

İskenderun Kent merkezinde oluşturulmaya çalışılan Bisiklet Yolu şimdiden tartışmalara yol açtı. Bisiklet yolu olarak kullanılması düşünülen yerlerin dubalarla çevrilmesinin, görüntü kirliliğinin yanı sıra zaten çok geniş olmayan caddelerin daha da küçülmesine neden olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu; “Bisiklet yolu yapılıyor deyince kulağa bayağı hoş geliyor. Yalnız bu bisiklet yollarının yapılmasıyla ilgili, artısıyla eksisiyle yeterli araştırmanın yapılarak, projenin en doğru şekilde hayata geçirilmesi gerekiyordu. Çünkü çok yakında göreceğiz ki bu şekilde şehrimize faydasından daha çok zararı olacak.

Belki de en fazla yolları daraltmasıyla sıkıntı yaratacak. Binalar yapılırken park yeri yapılmamış, vatandaş akşam olunca arabasını nereye park edecek. Hiç bir esnafın iş yerinin önünde durularak alış-veriş yapılamayacak. Yolların kenarına dizilen dubalar görüntü kirliliği yarattığı gibi durak önlerinde ve kavşaklarda sıkıntılar yaratacak.

Bizler bisiklet yolunun yapılmasına karşı değiliz ama bunlar çok önceden düşünülerek, hazırlıklar yapılmalıydı. Madem böyle bir ihtiyaç var o zaman en azında dubaların konması yerine belirgin bir şekilde çizgileri çizerek hem bisiklet kullanan hem de araç kullanan vatandaşlarımızın birlikte karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde bu trafik akışını içselleştirerek kalıcı hale getirebiliriz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here