Farkındalık Gününde +1’lerden Başkan Dingil’e Özel Ziyaret

0
223

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Gününde, Uluslararası Down Sendromu Federasyonu Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay ve Down sendromlu çocukları makamında ağırladı.

Belediye olarak engellilerin topluma kazandırılması, sosyal hayatta yer alması, kendilerine olan güvenlerinin yerine gelmesini sağlama noktasından birçok faaliyette bulundukları söyleyen Başkan Dingil, konuklara ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.

Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nün öneminden söz eden Başkan Dingil; “Down sendromlu bireyler için özel bir anlam taşıyan bu günde bizleri ziyaret ettiğiniz için çok memnunuz. Down Sendromu Farkındalık Günü, bizlere down sendromlu bireyler hakkında toplumsal bilinç oluşturmak açısından önemli bir fırsat sunmaktadır. Down sendromlu bireylerin doğumdan itibaren başlayan düzenli ve disiplinli çalışma sonucunda sosyal yaşamda yer edinebildikleri ve onların sosyal hayatta tüm insanlarla beraber, izole edilmeden yaşamalarının büyük önem taşıdığının bilinci içerisindeyiz. Belediye olarak sosyal projelerimizi bu bilinç ve farkındalık çerçevesinde oluşturarak hayata geçirmeye özen göstermekteyiz” şeklinde konuştu.

Uluslararası Down Sendromu Federasyonu Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay ise federasyonun çalışmaları hakkında bilgiler vererek; “30 ülkenin üyeliği ile kurulan güçlü bir sivil toplum kuruluşu olarak; Down Sendromlu bireylerimize mesleki eğitim ve istihdama yönelik çalışmalar yapmayı İlke edindik. Bu özel günde İskenderun’da olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Sizlerin bu konuda ki çalışmalarını takdirle izliyoruz” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here