“Ey Bekir Şahan, Sen Nasıl Bir Sendikacısın?”

0
490

türk eğitim-sen tepki15Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, Nöbet Eylemi ile ilgili Belen’de başlatılan soruşturmalara tepki gösterdi…

Türk Eğitim-Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça, sendikaların almış olduğu Nöbet Eylemi ile ilgili soruşturma başlatan Belen İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan’ı sert bir dille eleştirdi. Akça, sendikal faaliyetleri engellemek suçu ile Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunacaklarını da kaydetti.

Şahan’ın eski bir sendikacı olduğuna da işaret eden Akça; “Belen’de sendika ilçe temsilciliği yaparken sözde öğretmenlerin haklarını savunduğunu ileri süren ama iktidarın desteği ile Belen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne getirilen Bekir Şahan bu koltuğa iyi alışmış olmalı ki; sendikaların almış olduğu Nöbet Eylemi ile ilgili soruşturma başlatıp, öğretmenlerden savunma istemektedir.

Ey Bekir Şahan, sen nasıl bir sendikacısın, üç büyük sendikanın ortak olarak almış olduğu eyleme karşı, eylem kırıcılığına soyunuyorsun. Sendikacı olarak öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının haklarını savunduğunu iddia ederken, koltuk sevdası ile dün hak savunurken, bugün insanların haklarını savunanları soruşturma ile tehdit ediyorsun. Geçici görevlendirme ile oturduğun o İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğu ebedi olarak altında kalacak değildir. Herkesin yapmış olduğu yanlış er ya da geç yüzüne vurulacaktır. O Makamdan ayrıldığınızda eğitim çalışanlarının yüzüne nasıl bakacaksınız?

Öğretmenlere nöbet eylemi ile ilgili savunma isterken, okul müdürü ve müdür yardımcılığı atamalarında yönetmeliğin hiçbir maddesine uymadan görevlendirmeleri yaptınız. Yapmış olduğunuz atamalarda kimlerin yakınlarını görevlendirmek suretiyle o makamda kalmaya çalıştınız? Bunlara bir cevap bekliyor kamuoyu” şeklinde konuştu.

Akça, öğretmenlerin nöbet eylemini kırmak için yapılan bu eylem karşılığını TCK 118. maddesi kapsamında sendikal faaliyetleri engellemek suçu ile Cumhuriyet Savcılığına şikâyette bulunacaklarının bilinmesini de kamuoyu ile paylaştı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here