Esnaf, Zincir Marketlerde Gıda Dışı Satış Yapılmamasını İstedi

0
30

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Kadir Teksöz, 18 günlük tam kapanma ile birlikte hafta arası açık olacak olan zincir marketlerde, gıda maddesi dışında satış yapılmamasını istedi. HESOB Başkanı Kadir Teksöz, zincir marketlerde, gıda dışı çok sayıda giyim, kozmetik, kırtasiye, elektrik, elektronik malzeme satışları yapıldığını hatırlatarak, bu durumun, meslek erbabı ile satıcılarını mağdur ettiğini dile getirdi.

HESOB Başkanı Kadir Teksöz konu hakkında yaptığı açıklamasında; “Salgınla mücadele kapsamında alınan tam kapanma kararının hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Tam kapanmada gıda satışı devam edecek. Ancak zincir marketler, sadece gıda satışı yapmıyorlar. Ayakkabı, mobilya, beyaz eşya, elektronik eşya, tekstil, cep telefonu, kozmetik ve kırtasiye satışı da yapıyorlar. Bu mesleği icra eden esnaf, haksız bir rekabetle karşı karşıya. Bu konu ile ilgili acil bir çalışma yapılması veya zincir marketlerde gıda, sebze ve meyve satışı dışında ürünlerin satışının yasaklanması gerekir.

Bu konu ile ilgili yerlere yazışmalarımızı ve taleplerimizi acilen bildirdik, bildiriyoruz” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here