“Esas Çalışmayan Büyükşehrin Kendisidir”

0
82

akp grup toplantısı1Ak Partili Hatay Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Grup Toplantısında Konuşan Grup Başkanı Özbakış ‘Ak Parti Hizmetleri Engelliyor’ İddialarına Yanıt Verdi…

Ak Partili Hatay Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri Salı günü yapılacak olan meclis toplantısı öncesinde grup olarak bir araya geldi ve gündeme ilişkin konuları görüşerek Hatay iline hizmet sağlanması yönünde karar aldı.

Reyhanlı Belediye binası çok amaçlı salonunda düzenlenen toplantıda ilk olarak konuşan Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi; “İlimize en güzel hizmeti vermek üzere bir araya geldik. Üzerimize düşen ne görev varsa harfiyen yerine getiriyoruz ve getirmeye devam edeceğiz. Salı günü yapılacak olan meclis toplantısında halkımız için doğru olanı karar vermek üzere bugün bir araya geldik” dedi.

Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanı Kudret Özbakış basına açık bölümde çeşitli konularda açıklamalarda bulundu. Özbakış açıklamalarında Büyükşehir Belediyesi’nin halka hizmet sunma yönünde Ak Partili meclis üyelerinin engel olmadığını tam aksine hizmet verme aşamasında öncülük yaptıklarını ifade etti.

Meclis bünyesinde meclis üyeleri tarafından oluşturulan komisyonlarda konuların ivedilikle çözülmesi için gece gündüz merhumu gözetilmeksizin çalışmaların yapıldığına dikkatleri çeken Özbakış, “Norm kadroyu dayatma olarak meclise getirdiler. Grubumuz olarak en doğal hakkı kullandık. Bu kadroları incelemek ve gerçek ihtiyacı öğrenmek üzere bu konuda ilgili komisyona havale edilmesini istedik.  En büyük karar organı olan meclisin kanuni hakkını dahi kullanırken meclisi kitlemekle itham ettiler ve bütçe konusunda da aynı yöntemi kullandılar. Norm kadroyu vereli 1 aydan fazla zaman oldu. Tahsis edilen 2441 kadronun 1189’unun dahi görevlendirilmesi tam olarak yapılmadı. Bütçeye gelince, bütçeyi tam zamanında hazırlamadılar. HATSU bütçesini Pazartesi günü meclis toplantısı olmasına rağmen Pazar günü akşam saat 22.30’da bizlere verdiler. Bizler Ak Partili meclis üyeleri olarak zan altında kalmadık. Tam gün çalıştık ve meclise yetiştirdik. Bu konuda ilgili komisyon üyelerine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Şu an büyükşehirde hala hizmet sunulmadığını ifade eden Özbakış; “Kamuoyunda yaygın bir şekilde oluşturulan “Ak Parti bizi çalıştırmıyor” ifadeleri tamamen yanlıştır. Esas çalışmayan Büyükşehrin kendisidir. Belediye başkanlığı icra ve temsil makamıdır. Karar mekanizmasının yeri de büyükşehir belediye meclisidir. Ak Partili büyükşehir belediye meclisi olarak bizler üzerimize düşen görevi Hatay halkı lehine harfiyen yerine getiriyoruz. Daire başkanlığı olsun, diğer boş kadrolar olsun hala atamalar yapılmamıştır. Hatay’da hizmeti aksatan, engellemek isteyen Ak Parti grubu değildir. Kamuoyu bunu böyle bilmelidir” dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. Basına kapalı bölümde Salı günü toplanacak olan Büyükşehir Belediye Meclisinin gündeminde bulunan 8 madde görüşüldü.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here