Eryılmaz; “Hükümet Terör Gruplarıyla İş Birliği Yapmıştır”

0
79

refik eryılmaz5CHP Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde görüşülmekte olan 2015 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının maddelerinin görüşülmesi kapsamında bir konuşma yaptı.

Konuşmasına Maraş katliamının yıldönümü nedeniyle, o dönemde yaşanan olaylara ve hükümetin bugünkü tutumuna değinerek başlayan Milletvekili Eryılmaz; “Doğrudan Alevileri hedef alan, Maraş Katliamının üzerinden 36 yıl geçti. Tarihimize kara bir leke olarak geçen Maraş katliamının yıl dönümünde AKP Hükümeti bir kez daha baskıcı yüzünü göstermiştir.

Kahramanmaraş Valiliği, Maraş olaylarının otuz altıncı yıl dönümü nedeniyle düzenlenecek her türlü basın açıklaması, yürüyüş ve eylemlerin yasaklandığını bildirerek ‘Ülkede katliam yapma özgürlüğü var, şehitlerinizi anma özgürlüğü yok’ mesajı vermiştir. Türkiye, geçmişindeki bu utancı temizleyerek geleceğini aydınlatmak zorundadır. Acılarla yüzleşmediğimiz sürece o acı bizi rahatsız etmeye devam edecektir” dedi.

Daha sonra bütçe konusuna dönen Eryılmaz, Türkiye’de son on iki yılda AKP iktidarında bütçelerin nasıl hazırlandığını, kimlere hizmet ettiğini, kimlere neler sağladığını ve neler sağlamadığını gayet iyi bildiklerinin altını çizdi. AKP İktidarının, 1946 yılından iktidara geldikleri 2002 yılına kadar geçen 56 yıllık dönemde, görev yapan bütün cumhuriyet hükümetlerinin tamamından 1 trilyon dolar daha fazla harcama yaptığını ve bu devasa harcamaların da hesabını veremediklerini savundu.

Devasa Harcama Var, Yatırım Yok!

Millî geliri artıran, ekonomiye katkı sunan, istihdam yaratacak bir tek yatırım dahi gerçekleştirilmediğini de öne süren Eryılmaz; “1946-2002 yılları arasında yani elli altı yılda ortalama büyüme hızı yüzde 4,7 olarak gerçekleşmiştir. Ancak 2008 yılında kişi başına millî gelir 10.444 dolar iken 2014 yılında da 10.530 dolar olarak gerçekleşmiştir. Buna göre, beş yılda kişi başına düşen millî gelir sadece 93 dolar artmıştır. Buna karşılık, işsizlik oranına bakıyoruz, Temmuz 2013’te yüzde 9,2’ye ve bu yılın temmuz ayında da yüzde 10,4’e yükseldiğini görüyoruz. İktidarınız döneminde satılan kamu mallarını, fabrikaları, limanları, arazileri, köprüleri, bunları hiç saymıyoruz” diye konuştu.

2015 bütçesinde artan askerî ve güvenlik harcamalarına da değinen Eryılmaz; “İçişleri ve Millî Savunma Bakanlıkları ile MİT, Jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğüne toplam 51 milyar 883 milyon lira ödenek ayrılmıştır. Örtülü ödeneği bilmediğimiz için onu hesaba katmıyoruz. Savunmaya ayrılan bu bütçenin demokrasimizin hayrına olmadığı açıktır. Aksine, bu savunma bütçesinin önemli bir bölümünün muhalif kesimleri baskı altına almak, sindirmek ve ezmek için kullanılacağı açıktır. Anlaşılan o ki ayrılan bu paralar gaz bombası, TOMA, cop, tazyikli su, gözaltı, şiddet, uzuv kaybı ve ölüm olarak halkımıza geri dönecektir” şeklinde konuştu.

Eğit-Donat Politikası Devreye Sokulacak!

CHP Milletvekili Eryılmaz son olarak, Amerika Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin yaptığı, Mart ayında eğit-donat politikasının devreye konulacağıyla ilgili açıklamayı da hatırlatarak; “En son iki gün önce Dışişleri Bakanlığı bununla ilgili bir açıklama yaptı ve eğit-donat politikasının Mart ayından önce de uygulamaya konulabileceğini ifade etti. Sorduk bakanlara ‘Bu eğit-donat politikası nedir? Kimi eğiteceksiniz, ne için eğiteceksiniz, neyle donatacaksınız, bunlar kimlerdir ve nereye göndereceksiniz?’

Radikal Unsurlar Türkiye’de Eğitilecek…

Basına sızan haberlerden şunu anlıyoruz… AKP Hükümeti üç buçuk yıldır uygulamış olduğu yanlış Suriye politikasının, yanlış dış politikasının bu ülkeye getirdiği maliyetle yetinmemiş, şimdi Suriye’den ve diğer ülkelerden getireceği radikal unsurları Türkiye’de eğitip, silahlandırıp, donatıp komşu ülkelere savaşmaya gönderecektir. Ben buradan Hükümeti uyarıyorum, bu yaptığınız, bu aldığınız karar hem uluslararası ceza hukukuna hem de Türk Ceza Kanunumuz ve Terörle Mücadele Kanunumuzun 7, 1, 3 ve 4’üncü maddelerine açıkça aykırıdır.

Burada bence Hükümete bir komplo kuruluyor. Hükümet terör gruplarıyla iş birliği yapmıştır, dolayısıyla bu iş birliğinden dolayı Uluslararası Ceza Mahkemesinde, Uluslararası Adalet Divanında yargılanmayı dahi gerektirecek kadar tehlikeli bir işin içine girmiş bulunmaktasınız. Bu konuda Hükümeti uyarıyoruz ve kesinlikle böyle bir şeye tevessül etmemelerini öneriyoruz. Bunun şakası yoktur, dolayısıyla biz yıllardır zaten bu konuda uyarılarımızı yapıyoruz ama bizi dinlemiyorlar, inşallah böyle bir hata yapılmaz” ifadelerine yer verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here