Eryılmaz; “Hukuk, Adalet Maalesef Ayaklar Altındadır”

0
73

refik eryılmaz10CHP’li Vekil Eryılmaz, Abdullah Cömert Davası Sonrası Açıklamalarda Bulundu

Abdullah Cömert’in, Balıkesir 2.Ağır Ceza Mahkemesinde önceki gün görülen davasının ardından Balıkesir Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, yargılama süreci ve mahkemenin tutumu hakkında sert eleştirilerde bulundu.

Milletvekili Eryılmaz, adil yargılama hakkının ayaklar altına alındığı, müdahil avukatların savunma hakkına saygı gösterilmediği, esas ve usule ilişkin itirazların da mahkeme tarafından hiç bir şekilde dikkate alınmadığı bir yargılama süreci yaşadıklarını ifade etti.

SEGBİS yöntemiyle savunması alınan sanığın açıklamalarından, aslında Abdullah Cömert’in ölümünden ayrıca polis amirleri ve siyasi iktidarın da sorumlu olduğu sonucunun ortaya çıktığını ifade eden Milletvekili Eryılmaz; “Zira sanık, gaz fişeği saldırı emrini doğrudan amirlerinden aldığını (ki bunların isimlerini de vermiştir) ve gaz fişeği silahını kullanma konusunda da sadece bir haftalık eğitim aldığını itiraf etmiştir” dedi.

refik eryılmaz11

Sanığın güvenliği gerekçe gösterilerek davanın Balıkesir’de görülmesine karar verildiğini ancak müdahil Avukatların bütün ısrarına rağmen mahkemenin sanığı duruşmada hazır etmediğini belirten Eryılmaz; “Güvenlik gerekçesi ile davanın başka bir şehre götürülmesi kararına rağmen sanığın duruşmada hazır edilmemesi bir hukuk skandalıdır, bir komedidir. Davanın Balıkesir’de görülmesi kararı sadece mağdur yakınlarının perişan olmasına, her duruşmada 15 saatlik yol almalarına neden olmuştur. İşte AKP’nin adalet ve hukuk anlayışı budur.

Hukuk, adalet maalesef ayaklar altındadır. Duruşma öncesinde ve duruşma esnasında yaşananlar, mahkeme heyetinin tutum ve davranışları, mahkemenin siyasi baskı altında olduğu izlenimini de yaratmıştır. Üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü sağlanana dek bu mücadele devam edecektir” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here