Eryılmaz; “Bıçak Kemiğe Dayanmadı, Kemiği Kesmeye Başladı”

0
64

vekiller-itso1CHP’li Milletvekillerinden İTSO Ziyareti

İskenderun’da dün bir dizi ziyaretler gerçekleştiren CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz ve Hasan Akgöl, sivil toplum örgütlerinin sorun ve sıkıntılarını dinlediler. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’nı da ziyaret eden CHP’li vekillerden Refik Eryılmaz, ülkemizde hükümetin korku imparatorluğu oluşturduğunu, bu yüzden de sivil toplum örgütlerinin üyelerinin sorun ve sıkıntısını dile getirmediğini söyledi. İTSO Başkanı Levent Yılmaz’da “Biz suskun değiliz” dedi.

İTSO toplantı salonunda gerçekleştirilen ziyarete CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, parti ilçe yönetimi, kadın kolları ve gençlik kolları da katıldı.

Parti olarak seçim sürecine girildiği şu günlerde seçim startı verdiklerini söyleyen Milletvekili Mevlüt Dudu; “Bu seçim Türkiye’nin kaderini değiştirecek bir seçimdir. Referandum niteliğinde bir seçim olacak” dedi.

vekiller-itso2

STK’lar Sessiz Kalmamalı!

Vekil Eryılmaz da, ülkede hükümet tarafından korku imparatorluğu oluşturulduğunu söyleyerek, sivil toplum örgütlerinin üyelerinin haklarına sahip çıkmamalarından yakındı. Eryılmaz; “Bizler gezdiğimiz birçok sivil toplum örgütlerinde, gerek başkanlar gerekse üyeler sıkıntılarını anlatırken neredeyse ağlayacak konuma geliyorlar. Bizlerde Hatay’ın bu sıkıntılarını meclise taşıdığımızda da ‘Hayır Hatay’da böyle bir sıkıntı yok! Bizlerde onlarla görüştük. Sizin dediğiniz gibi değil. Siz olayları saptırıyorsunuz’ gibi söylemlerle karşılaşıyoruz. Bunun nedeni de bizim gittiğimiz sivil toplum örgütleri, iktidar parti vekilleri gelince sanki her şey güllük gülistanlıkmış gibi hiçbir sıkıntıları yokmuş gibi seslerini çıkartamıyorlar ve de durumdan memnun olduklarını dile getiriyorlar.

Seslerini çıkartsalar işadamlarımızın sivil toplum örgütlerimizin başlarına ne geleceğini bende biliyorum. Hükümet STK’nın varlığını yok etmek ya da kuruluş amaçlarını yok etmek amacı içerisinde. O nedenle kendi sorunlarını dile getiremeyecek bir konuma geldiler. Ama ne olursa olsun, STK’lar yanlışların karşısında sessiz kalmamalılar. Çünkü bıçak kemiğe dayanmadı, kemiği kesmeye başladı. Bizler sizlerin yanınızdayız. Toplumlar örgütlü olursa daha erktin olurlar” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Vekil Hasan Akgöl de; “Sivil toplum örgütleri yaşamımızda önemli bir yer almaktadırlar. Kendi üyelerinin haklarını savunmak örgüt başkanlarının asli görevidir” dedi. Akgöl, gerçekleştirilen bu ziyaretin amacının odanın sorun ve sıkıntılarını dinlemek çözüm yolunda da kendilerine yardımcı olmak olduğunu vurguladı.

İTSO Başkanı Levent Yılmaz ise İTSO olarak kendilerinin suskun olmadıklarının altını çizdi ve yönetimde her görüşe sahip üyelerinin olduğundan bazı konulara daha dikkatli yaklaştıklarını belirtti. İskenderun’da atıl durumda bekletilen karayolları alanını fuar alanı yapma düşüncelerinde ısrarcı olduklarını söyleyen İTSO Başkanı Yılmaz, liman faaliyetlerinin her geçen gün artması ile sanayi sitesinin oradan otoyolda bağlantı yolu açılması taleplerinin bir kez daha yineledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here