Episkopos Cinayeti Davası 4 Yılda Son Buldu

0
170

avukat cihan önal1Sanık Altun, 6 Yıl Sonra Tahliye Olacak!

Katolik Kilisesi Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Luigi Padovese’nin cinayeti ile ilgili 4 yıldır süren yargılama sürecinde sona gelindi. Yargıtay 1. Ceza Dairesinin, yerel mahkemenin kararını onaylaması ile yargı sürecinin tamamlandığını söyleyen sanık Murat Altun’un Avukatı Cihan Önal; “Müebbet hapis cezası ile yargılanan müvekkilim 15 yıl ceza aldı. Hukuk sistemine göre 10 yıl yatarı var. Dava sürecinde 4 yıl geçti. 6 yıl sonra tahliye olacak” dedi. Altun, alınan bu karardan dolayı hukukçu olarak memnun olduğunu belirtti.

İskenderun’da 3 Haziran 2010 günü meydana gelen cinayet olayında Katolik Kilisesi Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Luigi Padovese, şoförü Murat Altun tarafından bıçakla öldürülmüştü. Cinayetle ilgili İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yürütülen dava, Yargıtay 1. Ceza Dairesinin sanık Murat Altun’a verilen 15 yıl hapis cezasını onaması ile son buldu.

Konu ile ilgili bir toplantı düzenleyen sanık Altun’un Avukatı Cihan Önal; “4 yıl önce Türkiye gündemini sarsan cinayet ile ilgili yapılan duruşma, sonunda karara bağlandı. İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde müvekkilim hakkında açılan müebbet hapis cezasını 15 yıla kadar düşürdük. Yerel mahkemenin bu kararı da Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından da onandı. Hukuk sistemine bağlı müvekkilimin 10 yıl yatarı var. Yargılama sürecinde 4 yılı geçti. 6 yıl sonra tahliye olacak. Bu karar hukukçu olarak memnun edicidir. Müvekkilim açısından da sevindiricidir. Adli tatilin bitiminden sonra Manisa’da Açık Cezaevine alınarak cezasını burada tamamlayacak.

Dava ile ilgili tedbir halen sürdüğünden dolayı, müvekkilimizin mağduriyetini gösteren belgeleri gösteremiyoruz. Müvekkilimin akli dengesinin yerinde olup olmadığı ile ilgili ilk karar yerinde olmadığı yönünde idi. İkinci kararda bu yönde oldu ama Yargıtay bununla da yetinmedi 4. ihtisas dairesine gönderdi. Orası da akli dengesinin yerinde olduğuna karar veriyor. Biz buna itiraz ettik çünkü sıcağı sıcağına alınan kararla olay üzerinden birkaç yıl geçmesinden sonra alınan karar ne kadar doğru olur” dedi.

Dava ile ilgili alınan tedbir kararının sürdüğüne de dikkati çeken Av. Önal, tedbir kararının kaldırılması için talepte bulunacaklarının da altını çizdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here