Engel Tanımayanlardan Konser Hazırlığı

0
56

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Engelliler Haftası nedeniyle, ‘Sevgi ile Engelsiz Yarınlara Hep Birlikte’ sloganıyla, İskenderun Kaymakamlığı öncülüğünde çeşitli etkinlikler tertip edildi.

Hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinlikler ile ilgili bilgiler veren Engelliyim Engel Tanımam Derneği Başkanı Kamil Göçmen; “10-16 Mayıs Engelli Haftası dolayısıyla bu yıl çeşitli etkinlikler düzenlendi. 10 Mayıs 2022 Salı Günü saat 11.00’da Engelsiz Atölyesinde, protokol üyelerimizin katılımıyla gerçekleştireceğimiz Sergi Açılışıyla etkinliklere başlayacağız. Yine aynı gün saat 14.00’da Belediye Kültür Sarayında ‘Engelsiz Notalar Korosu’nun konseri, Beyaz Meleklerin gösterisi ve zumba gösterisi olacak. 11 Mayıs Çarşamba Günü saat 10.00’da Sakarya Kapalı Spor Salonunda Görme Engellilerde Goalball Gösteri Maçı yapılacak.

12 Mayıs 2022 Perşembe günü kaymakamlık ve belediye başkanlığı makam ziyaretleri olacak. 15 Mayıs 2022 Pazar günü saat 17.00’da Anıt Alanında, Sosyal Hizmetler tarafından organize edilen Uçurtma Şenliği olacak. 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü saat 11.00’da Şehit Yener Uygulama Okulunda Engelli Öğrencilerin gösterisi gerçekleştirilecek. Engelliler Haftası etkinlikleri ‘Temsili Askerlik’ ile sona erecek. 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü, 09.00-15.00 saatleri arasında, engelli olup da askerlik yapamayan 20 yaş ve üstü engelli erkek kardeşlerimiz, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Deniz Er Eğitim Alayı Komutanlığında askerlik görevlerini yapacaklar ve terhis belgelerini alacaklar” şeklinde konuştu.

Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirecekleri konser öncesi prova çalışmalarını da yoğun bir şekilde sürdürdüklerini kaydeden Göçmen; “Şu an konser provasındayız, 10 tane türkümüz var, hocalarımızın hepsi gönüllü geldiler. Yarına iyi bir şekilde hazırlanıyoruz. Daha iyi bir sunumla karşınıza çıkmak için çalışıyoruz” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here