Enflasyon Farkı ‘Ek Zam’ Olarak Ödenmeli!

0
52

eğitim-sen açıklama19Eğitim-Sen, Kamu Emekçilerinin Kayıpların Karşılanmasını İstedi

Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, 2014 enflasyon farkının kamu emekçilerine “ek zam” olarak ödenmesi ve ekonomik kayıpların karşılanması gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan şube başkanı Ünsal, maaş artışının enflasyonun çok altında kaldığına işaret etti. Bir ülkenin gelirlerinin nasıl toplanacağı, toplanan gelirden kimlerin ne kadar pay alacağının önceden belirlendiği bütçelerin, hükümetlerin kimin çıkarlarını temsil ettiğini gösteren siyasal metinler olarak bilindiğine değinen Ünsal; “2015 bütçe tasarısı, tıpkı öncekiler gibi aynı ayrımcı mantık ile hazırlanmış ve TBMM’de görüşülmeye başlanmıştır. Hükümet ile Memur-Sen arasında 2013 yılında imzalanan toplusözleşme ile 1 Ocak 2014’te kamu emekçilerine ödenen ve ortalama yüzde 6’ya denk gelen net 125 liralık maaş artışı, gerçekleşen enflasyon rakamlarının çok altında kalmıştır. Hükümetin 2014 enflasyon hedefi yüzde 9,4, gerçek enflasyon ise çok daha fazladır. 2,5 milyon kamu emekçisi, bu yıl ekonomik olarak ciddi ekonomik kayıplarla karşı karşıya bırakılmıştır” diye konuştu.

Bugüne kadar her yıl enflasyon farkı alan kamu emekçilerinin Memur-Sen’in 2014 yılı için enflasyon farkı talep etmemesi nedeniyle bir kez daha mağdur edildiğini de kaydeden Ünsal; “Sürekli artan enflasyon rakamları nedeniyle yılın ikinci yarısında kamu emekçilerinin satın alma gücü belirgin bir şekilde azalmaya başlamıştır. Artan oranlı vergi dilimi uygulaması kamu emekçilerinin 2014 yılı gelirlerinde yüzde 10’dan fazla erime yaşanmasına neden olmuştur.

İhanet Sözleşmesiyle Mağdur Edildik

Eğitim ve bilim emekçileri olarak, Hükümet ve Memur-Sen arasında imzalanan ve şimdiden tarihin en kötü toplusözleşmesi unvanını alan ‘ihanet sözleşmesi’ ile yaşadığımız mağduriyetin ve ekonomik kayıplarımızın karşılanması için; 2014 yılı enflasyon farkının ve ekonomik kayıplarımızın “ek zam” olarak ödenmesini ve 2015 bütçesi içinde yer almasını,

Ek dersler başta olmak üzere, tüm ek ödemelerin temel ücrete ve emekliliğe yansıtılmasını, artan oranlı vergi dilimi uygulamasına son verilerek, yılın ikinci yarısında maaşlarımızda yaşanan erimenin önüne geçilmesini,  

2015 yılı için, son 12 yıl içinde satın alım gücümüzdeki yaşanan azalmayı ve ekonomik kayıplarımızı karşılayacak kadar, adaletli bir ücret artışı sağlanmasını, kamu emekçilerinin grevli toplusözleşme hakkı önündeki yasal ve fiili engellerin kaldırılmasını ve özgür bir toplusözleşme düzeni yaratılmasını talep ediyoruz!” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here