“En Büyük Saraylar Diktatörlerin Yönettiği Ülkelerde Olmuştur”

0
117

hasan akgöl4CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl İGC’de Basın Mensuplarıyla Buluştu…

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde basın mensupları ile bir araya geldi ve ülke gündemine ilişkin bilgiler verirken basın mensuplarının sorularına da yanıt verdi. Konuşmasında iktidara yüklenen Vekil Akgöl; “Söz konusu vatan ve bayrak ise gerisi teferruattır düşüncesi ile hareket edilip herkesin CHP çatısı altında tek yumruk olması gerekir” derken, Hatay’da Ak Parti Milletvekili sayısını da 3’e düşürecekleri konusunda iddialı olduklarını belirtti.

CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar ve parti ilçe yönetimi ile birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’ni ziyaret eden Vekil Akgöl, ülkenin kötü bir süreçten geçtiğini söylerken, ülke konusunda kendisinin sakin olmasını kimsenin beklememesi gerektiğini vurguladı. Akgöl; “Para ve ekmek kaybedilir ve geri kazanılır ama birlik, beraberlik ve huzur kaybedilirse bir daha onu geri kazanamazsınız. Suriyelilerle yaptığım görüşmelerde Suriyelilerden biri; ‘Siz bizi içeri aldınız ama sizde bir karışıklık çıkarsa size kim kapısını açacak?’ diye sordu. Doğru söylüyor. Etrafımızda dostumuz diyebileceğimiz komşu ülke bırakmadık ki! Aslında Erdoğan, Beşar Esad ile hiç dost olmadı. Hepsi oyundu. Dikkat ederseniz 830 km.lik sınırlarımızdaki mayınlar toplandıktan sonra olaylar başladı. Biz sınırımızı beton örerek koruma haline geldik. IŞİD, Suriye’ye müdahaleyi meşru hale getirmek için çıktı.

Asıl üzücü olan nedir biliyor musunuz? Bir Bakan çıkıp ‘Güneydoğu’da 3 bölgemizde hâkimiyet yok’ dedi. 3 ilimizde Türkiye Cumhuriyeti diye bir şey yok! Maalesef orada bu noktaya gelindi. Hatay’da da durum berbat! İşsizlik aldı başını gidiyor. Ekonomiyi saymıyorum bile. Ülkemizde bu kadar sıkıntılar yaşanırken, ben Aksaray demiyorum! Trilyonlarca para ile kaçak saray yapacaksın ve sadece elektrik için 700 milyar ödeyeceksin. Cumhurbaşkanımız bu kaçak saray için bu bizim onurumuz itibarımız dese de, Avrupa ülkelerindeki cumhurbaşkanları böyle bir sarayda yaşamıyorlar. Şimdi onlar itibarsız mı? Bunu bir araştırın; en büyük saraylar diktatörlerin yönettiği ülkelerde olmuştur” dedi.

hasan akgöl5

“Ülkemizde Duyu Organlarını Çalıştırmayan Yüzde 50 Oranında Bir Kesim Var”

Bu olumsuzluğa rağmen nasıl bu kadar oy alınıyor diye yöneltilen sorulara da yanıt evren Akgöl; “Oy almanın yolu, başbakanın bir öğretmene ‘Benim senle işim yok!’ demesinin altında yatıyor. İlk önce çiftçiyi fakirleştirdi, daha sonra taşeron işçiliği çıkardı ve sadaka kültürü yaratarak herkesi kendine bağladı. Birçok vatandaşımız da fakirlik gibi malullük maaşlarını hükümetin verdiğini düşünüyor. Bunun öyle olmadığını bu maaşları hükümetin değil devletin verdiğini halka anlatacağız. Hangi parti iktidara gelirse gelsin bu maaşların devam edeceğini herkes iyi bilmelidir. Ülkemizde duyu organlarını çalıştırmayan yüzde 50 oranında bir kesim var. Bizim hedefimiz bu yüzde 50’nin üçte biri olan vatan bayrak sevgisini içerisinde taşıyan kesimlerdir.

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, gerek grup toplantısında gerekse iki günlük kampta genel seçimde aday belirleme konusunda tüzüğün uygulanacağını, kendisinin tüzüğün üzerinde olmadığını söyledi. Her ilde ön seçim yapılacak ama kritik bölgelerde adayların atama ile yapılacağının da altını çizdi. Bana göre Hatay’da fermuar usulü olacaktır. Yani 1-3-5 atama, 2-4-6 önseçim ile belirlenecektir. Ama bu benim tahminindir kesin öyle olacak diyemem. Genel seçim tarihi için şu anda 19 veya 26 Nisan üzerinde duruluyor. Bu tarihe partimiz de iktidar parti de sıcak bakıyor” şeklinde konuştu.

“Artık Sağ-Sol Yok. AKP ve Karşısı Var”

Soru üzerine Akgöl, “Emine Ülker Tarhan’ın ayrılma gerekçesi şık değildir. Ülker Hanım yanlış yönlendirildi, ondan ayrıldı. Ayrılmalar bekleniyor sözü ise, önümüzdeki genel seçimlerde kendisine yer bulma şansını az görenlerin ayrılma düşüncesinde olanlarındır. Günümüzde artık sağ-sol yok. AKP ve karşısı var. Söz konusu vatan ve bayrak ise gerisi teferruattır düşüncesi ile hareket edilip herkesin CHP çatısı altında tek yumruk olması gerekir. AKP’de ciddi dağılma görüyorum. Hatay’da milletvekili sayısını 3’e düşüreceğiz. Bu konuda iddialıyım” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here