En Büyük Bayram Bu Bayram, Ülkeme Kutlu Olsun!

0
293

bayram kutlama123 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi kentimizde de bugün çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza armağanı olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi kentimizde de bugün çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Bayram kutlama etkinlikler sabah 08.30’da İlçe Milli Eğilim Müdürü Muharrem Keleşoğlu tarafından Atatürk manevi huzuruna çelenk sunulması ile başlayacak. Çelenk sunma törenine tüm İlkokul ve Ortaokul müdürleri ve görevli öğretmenler sorumluluğunda Bayrak, Flama ve 24’er kişilik öğrenci grubu ile katılacak. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımız okunacak. Bir öğrencinin Türk çocuklarına adına yapacağı konuşmanın ardından günün anlam ve önemine uygun şiirler okunacak ve sn olarak da İlçe Milli Eğitim Müdürü Keleşoğlu bir konuşma yapacak.

Törenin ardından saat 10.00’da yürüyüş gerçekleştirilecek. Anıt alanından, Şehit Pamir Caddesi, Çok Katlı Otopark, Namık Kemal Caddesinden dönülerek Ulucami Caddesinden Anıt Alanına kadar devam edecek “Kortej Yürüyüşü” yapılacak. Yeniden Anıt Alnına gelen öğrenciler burada hep bir ağızdan Öğrenci Andını okuyacak. Çocuk şenlikleri kapsamında Halk Oyunları Gösterileri, hafta boyunca yapılan yarışmaların ödül törenleri yapılacak, oyunlar oynanacak.

Ödül töreninde, Voleybol, Masa Tenisi, Kort Tenisi, Badminton, Futbol ve Basketbol turnuvasında dereceye giren okul takımlarına ödülleri verilecek.

Törenlerin ardından belirlenen okullardan öğrenciler, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Deniz Üs Komutanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaretlerinde bulunup sembolik olarak makama oturacaklar.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ayrıca, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Halk Kütüphanesi tarafından 22-23 Nisan 2013 tarihleri arasında Atatürk Fotoğraf sergisi ve Çocuk Kitapları Sergisi düzenlenecek. Bugün 12.00’da Halk Eğitim Merkezi Sergi Salonunda İskenderun Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Dilek Kuzulu’nun “Milli Egemenlik” konulu resim sergisi açılacak. Yine bugün Saat: 15.00’da Belediye Kültür Sarayında İskenderun Belediye Tiyatrosu tarafından “Bir Gece Ansızın Geldiler” konulu tiyatro gösterimi yapılacak.

24 Nisan 2013 Çarşamba günü Saat 14.00’da da Mithat Paşa Ortaokulu Konferans Salonunda ‘Ulusal Egemenlik ve Demokrasi Kültürü’ konulu konferans verilecek. Sabahattin Çağan tarafından gerçekleştirilecek konferansa merkezde bulunan liselerin öğrencileri katılacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here