“Emniyet Güçlerimiz, Ulusal Güvenliğimizin Omurgasıdır”

0
55

Milletvekili Türkoğlu, Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç’ı Makamında Ziyaret Etti

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve betist Turizm Komisyonu Üyesi, AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, il genelinde yürütülen Suriye meselesi, uyuşturucu ile mücadele ve bölgeye yapılmakta olan yatırımlar üzerine konuşuldu.

Suriye hadisesi ile son zamanlarda Hatay’da bir hareketliliğin söz konusu olmasına rağmen, Hatay’ın fazla etkilenmediğini ifade eden İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç; “İlimizde sulh ve sükûn korunmaktadır ve bizler emniyet güçleri olarak vatandaşımızın emniyeti için her türlü tedbiri almaktayız” dedi.

Kılıç’ın istihbarattan gelen biri olarak bölgeyi bilmesinin ve ekibinde sağladığı koordinasyonun Hatay için büyük bir avantaj yarattığını kaydeden Milletvekili Türkoğlu da, İl Jandarma Komutanı J.Albay Mustafa Başoğlu ile Kılıç’ın ortaya koyduğu uyumlu çalışmanın Türkiye için adeta bir model oluşturduğunu ifade etti. Kılıç da, devletin kolluk güçlerinin el ele vererek devletin gücünde bütünlük sağlanması gerektiğini ifade ederek; “Devletin kolluk kuvvetleri arasında bilgi, silah ve operasyonel güç birleşince, başarı kaçınılmaz olur. Biz Başoğlu ile beraber bu anlamda Türkiye’de bir modeli ortaya koyduk” dedi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadelede 8 alanda Türkiye birincisi olduklarının altını çizen Kılıç, Hatay’da 22 bin öğrenciye uyuşturucu, 20 bin öğrenciye de terör konusunda bilgilendirmede bulunduklarını belirtti. 2012 yılı içinde 1170 kişiyi uyuşturucudan içeri aldıklarını ifade eden Kılıç; “Uyuşturucuyu alandan, satana kadar şebekenin bütün kılcal damarlarına girdik. Hatay’da dağlara ekilen 3 milyar TL tutarındaki 4 milyon kök esrarı imha ettik ve uyuşturucu tacirlerine ağır darbe indirdik. Böylelikle Hatay’ı uyuşturucu güzergâhı olmaktan çıkardık” dedi.

“Dörtyol Emniyet Sarayı Ve Mobese Binasına Kavuşuyor”

Türkiye’nin ulusal bütünlüğüne ve güvenliğine kasteden mihrakların önce güvenlik güçlerini hedef aldıklarını kaydeden AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu; “Emniyet güçlerimiz, ulusal güvenliğimizin omurgalarıdır. Eğer bir yerin emniyeti sağlanamamışsa, yapılan hiçbir işin de bir anlamı yoktur” dedi.

Dörtyol İlçesi’ndeki emniyet binasının da çökme riski taşıdığını kaydeden Türkoğlu; “Emniyet güçlerimizin fiziki şartları en uygun olan bir zeminde vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamaya yönelik sağlıklı bir çalışma yürütebilmeleri için Ankara’da bazı temaslarda bulunduk. İçişleri Bakanlığı bünyesinde yürüttüğümüz çalışmaların neticesinde Dörtyol’a yeni bir emniyet sarayını 2013 yılı programına dâhil etmiş bulunuyoruz” dedi.

Karakolların önüne konan barikatlar hakkında da açıklama yapan Kılıç, kendini koruyamayan bir kurumun, toplumu da kollayamayacağını ifade ederek, emniyet güçleri olarak sadece tel örgülerin ve barikatların ardına geçerek vatandaşın güvenliğinin sağlanamayacağının da altını çizdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here