EMITT Fuarında Hatay da Tanıtıldı

0
85

emitt fuaı-hatay1Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği, Türkiye Otelciler Federasyonu ve Turizm Yatırımları Derneği ortaklığıyla bu yıl 18.’si düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), 30 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırladı.

İstanbul’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Fuar, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız, diğer il valileri, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, yurtdışı ülkelerden kültür ve turizm bakanları, üst düzey yöneticiler, turizm firmalarının ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de katıldığı bir törenle açıldı.

Fuarda, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı  (DOĞAKA) desteği ve koordinasyonunda, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinin tarih, turizm ve kültürel değerlerinin yanı sıra Hatay’ın künefesi, ipek dokumacılığı, yakma resim sanatı, sepet örmeciliği, Kahramanmaraş’ın dondurması, tarhanası, biberi, çarıkları, sim sırması bakır ve ahşap işçiliği, Osmaniye’nin  yer fıstığı, yer fıstıklı baklavası, şalgam suyu, ahşap oymacılığı ve Karatepe kilimlerine kadar pek çok değeri ziyaretçilere tanıtıldı.

Farklı stant tasarımıyla da ziyaretçilerin dikkatini çeken DOĞAKA standında;  Hatay ilimizin  Kaya Mezarları (Beşikli Mağara), Anadolu’nun ilk camisi olan Habib-i Neccar Camii, Hıristiyanlık tarihinde önemli bir yere sahip olan St.Pierre Kilisesi, Kahramanmaraş ilimizin Ulu Camii ve Eshabı- Kehf’i  ve Osmaniye ilimizin Karatepe Açık Hava Müzesi, Kastabala Ören Yeri ve Toprakkale Kalesi mimari anlamda fuara yansıtıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here