EMEP: “İşçiler 1 Mayıs’a Talepleriyle Alanları Doldurmalıdır”

0
18

Emek Partisi (EMEP) İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Gülşen 1 Mayıs’la ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. İlçe Başkanı Gülşen; “1 Mayıs, işçi sınıfının, sömürüye, baskıya ve sermaye düzenine karşı alanlara çıktığı; Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü’dür. 1 Mayıs, aynı zamanda ülkede emeği ile geçinen, işçilerin, yoksul, köylü, genç, işsiz, öğrenci, emekli… bütün kesimlerin haklarının simgeleştiği ve her kesimden emekçinin birleştiği gündür” dedi.

Emek Partisi İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Gülşen, işçi düşmanı düzene karşı bütün işçi ve emekçileri 1 Mayıs’ta talepleriyle alanları doldurmasını ve gücünü göstermesini istedi.

Seçimden sonra zamların başladığını ve ekonomik darboğazın tüm faturasının halka kesilmek istendiğini aktaran Gülşen; “31 Mart yerel seçimlerinde, tek adam yönetimi ağır bir yenilgi aldı. Artık AKP ve Cumhur İttifakı hemen her yerde büyük oranlarda oy kaybederek, ikinci parti konumuna düştü. İşçi ve emekçiler yerel seçimlerde oy tercihleriyle Cumhur İttifakını başta büyükşehirler olmak üzere yerel yönetimlerde cezalandırmakla kalmadı, aynı zamanda Erdoğan-Şimşek’in emek gücünün daha da ucuza sömürülmesine dayanan ekonomi politikalarını da reddettiler. Ancak sermaye örgütleri ve siyasi iktidar, İMF’ siz İMF programını gündeme getirdi. Bunun esası ucuz emeğe dayalı yoğun sömürü ve baskı politikaları” dedi.

“1 Mayıs’ta Taleplerimizle Alanda Olalım”

Eğitim Sen İskenderun Şube tarafından oluşturulan tertip komitesinin 1 Mayıs için başvuru yaptığını hatırlatan Gülşen, bu yıl 1 Mayıs Çarşamba günü saat 16.00’da Tayfur Sökmen Bulvarı Yapı Kredi Bankası önünde toplanacaklarını ve sahil güzergahından Gar Meydanına yürüyerek burada 1 Mayıs’ı kutlayacaklarını söyledi. Gülşen şöyle konuştu: “Bu işçi düşmanı düzene karşı işçi sınıfının varlığını, sözünü, gücünü göstereceği gün olan 1 Mayıs’ta alanları dolduralım. Asgari ücretin yoksulluk sınırının üzerinde insanca yaşayacak düzeye çıkarılması, çalışma sürelerinin günde 7, haftada 35 saat olarak düzenlenmesi ve 2 gün tatil hakkının tanınması, yoksulluk sınırının altındaki ücretlerin vergiden muaf tutulması, vergide adalet, kadro hakkı, işten çıkarmaların durdurulması, iş cinayetlerine karşı acil önlem, işçilerin sendikalaşma hakkının önüne çıkarılan fiili yasal tüm engellerin ortadan kaldırılması, okullarda öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek sağlanması, depremzedelerin en telem taleplerinin karşılanması ve barınma sorununun çözülmesi için taleplerimizle 1 Mayıs’a katılalım.” (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here