“Emeklilerimizin Sorunlarını Yakın Takip Edeceğiz”

0
40

TÜED Şube Başkanı Uyan, Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirisini Açıkladı

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyan, TÜED Başkanlar Kurulu sonuç bildirisini açıklayarak; “2000 öncesi emeklileri kapsayan intibak ile aynı kazanç ve prim ödeme gün sayılarına sahip olan emeklilerimizin arasında var olan farklı aylıklar eşitlenmiştir. Gösterge değeri ve prim ödeme gün sayılarına göre, her bir emekli için intibak farkı oluşmuş ve 2013 itibariyle ödenmeye başlanmıştır” dedi.

Toplantıda yapılan değerlendirmeler sonucunda dernek olarak talep ve çözüm önerilerini de sıralayan Şube Başkanı Mustafa Uyan; “Emekli aylıklarının hesaplanmasında milli gelir artışı, 2000-2007 döneminde farklı uygulandığından, emekliler arasında burukluğa neden olan eşitsizlikler ortaya çıkmıştır. Bu dönemde emekli olanların prim kazancı ve prim ödeme gün sayılarının eşit olmasına rağmen, farklı yıllarda emekli olmaları nedeniyle emekli aylıklarında eşitlik sağlanamamıştır. Bu nedenle, emekli oldukları tarihe bakılmaksızın, bu grupta olan emekliler arasında eşitliği sağlayacak yeni bir intibakın yapılması gerekmektedir. Bu konuda Derneğimize çok sayıda talep ve soru geldiğinden, bu grupta olan emeklilerimizin sorunları yakından takip edilecek ve Hükümete bir rapor halinde sunulacaktır” şeklinde konuştu.

Promosyon çalışmaları sonuçlandırılmalıdır

2008 sonrasında emekli olanların aylıklarının hesaplanmasında yeni bir sistem getirildiğinden, emekli aylıklarının giderek düştüğü bir süreç yaşandığını da sözlerine ekleyen Uyan; “Soysal güvenlikte eşitliği temel alan yeni bir emekli aylığı hesaplanması yoluna gidilmeli ve mevzuattaki farklılıklara son verilmelidir. Promosyon konusundaki çalışmalar hızla sonuçlandırılmalı ve emeklilerimize hak ettikleri paralar ödenmelidir. Katkı payları emeklilerimizi zor durumda bırakmaktadır. Bu bakımdan, katkı paylarında emeklilerimiz muaf tutulmalıdır. Hastanelerde emekliler için bölümler ve poliklinikler için yeni bir yapılandırma yapılmalı ve emeklilerimize öncelik tanınmalıdır” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here