“Emeklilere Neden İcra Çilesi Çektiriyorsunuz?”

0
61

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu Adalet Bakanı’na sordu;

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu son yıllarda oldukça artan emekli maaşlarına icra uygulamalarını, TBMM gündemine taşıyarak Adalet Bakanı’na sordu.

Emeklilere uygulanan icra takibini bir soru önergesi ile TBMM’ye taşıyan CHP Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, konu ile ilgili birde yazılı açıklama yaptı. Emeklilere icra uygulamasının tamamen yasalara aykırı olduğunu belirten Milletvekili Dudu, “Bu uygulamaların yarattığı iş yoğunluğu, yapılması gereken başka işleri yavaşlatarak adliyeleri gereksiz yere meşgul ediyor. Neden ne olursa olsun, bu haksız ve kanunsuz uygulama bir an önce durdurulmalıdır. Zaten düşük emekli maaşları ile geçimlerini zar zor sürdüren emeklilerimizin maaşlarına bir şekilde el koymak onları sefalete mahkum etmektir. Devlet ve Adalet Bakanlığı emeklilerimizin durumunu düzelteceğine, onları kanunsuz yollarla sıkıntıya sokmamalıdır” dedi.

Milletvekili Mevlüt Dudu, meclise sunduğu önergede Adalet Bakanı Sadulah Ergin’e emeklilerin maaşlarına icra uygulanmaması gerektiği ile ilgili olarak, yasal dayanaklar, kanunun doğru uygulanması ve yapılması gerekenlerle ilgili, İcra İflas Müdürlüklerinin bilgilendirilmesi ve gereğinin yapılmasıyla ilgili bilgilendirme talimatları verilmesi ve yaşanan büyük mağduriyetlerin giderilmesi için acilen neler yapmayı planladığını sordu.

CHP’li Vekil Dudu ayrıca, son 5 yıllık süre içerisinde İcra İflas Müdürlüklerine emekli maaşlarına haciz konulmasıyla ilgili olarak kaç müracaat olduğunu, bunlardan kaçıyla ilgili işlem yapıldığını, “haczin kaldırılması” ile ilgili başvuru sayısı ne kadar olduğunu, iptal edilmiş olan haciz uygulamaları sayısının ne kadar olduğunu da Bakan Ergin’e sordu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here