Emek Partisi Hatay İl Başkanı Tugay Demir; “Hatay Halkı Seçeneksiz Değildir”

0
41

Emek Partisi Hatay İl Başkanı Tugay Demir, önümüzdeki yerel seçimlerde Hatay Halkının iki aday arasında tercih yapmak zorunda bırakıldığını savunarak; “Hatay halkı iki kötünün arasında bir tercih yapmak zorunda değil. Halkımızı, Emek Partisi’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayına oy vermeye çağırıyoruz” dedi.

Yaşanan felaketin ardından Hatay Halkının halen zor koşullar altında yaşamını sürdürmeye çalıştığını ifade eden Demir; “Bir yanda “merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, belediyeler AKP’de olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, Hatay mahzun kaldı” diyerek, Hatay’da halkı yalnız bırakan Erdoğan ve iktidarı, diğer yanda yaşanan depremin yarattığı yıkımda sorumluluğu olan ve bir yıldır ortada görünmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş. Biri hizmet istiyorsanız oyu AKP’ye vereceksiniz diyerek tehdit ediyor. Diğeri bana oy vermezseniz AKP gelir diyerek tehdit ediyor. İkisi de tehditle şantajla halkımızın oyunu almak istiyor. İki kötünün arasında birini tercih etmek zorunda değiliz.

Hatay’daki deprem yıkımının esas sorumlusu AKP iktidarıdır. Depremden önce hiçbir önlem almayan, imar afları ile bu felaketi hazırlayan siyasi iktidarın sorumluğu ortadadır. Sorumluluğu olan ikinci kişi ise hesap vermediği gibi katil müteahhitlere kefil olan CHP Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’tır. Hatay halkı kendilerine ihanet eden düzen siyasetine gereken cevabı vermelidir” diye konuştu.

“Hatayı Birlikte Yeniden Kuralım ve Birlikte Yönetelim”

Önümüzdeki yerel seçimlerin önemine vurgu yapan Demir; “Barış ve kardeşlik Hatay Halkının yaşam tarzıdır. Yerel seçimlerde de kutuplaşma ve düşmanlığı değil kardeşliği, betonlaşmayı değil insanca yaşamı ve barınma koşullarını, çocuklarımıza nasıl bir şehir bırakacağımızın derdini oylayacağız. Tarım alanlarını imara açarak her yeri betona boğan anlayışa karşı zeytinliklerin ve narenciye bahçelerinin korunmasını oylayacağız. İçecek bir bardak suya hasret gecen 1 yılın sonunda içilebilir temiz suya ulaşmanın hak olduğunu oylayacağız. Şirketleşerek kâr ve rant peşinde koşan belediyecilik değil halkın ihtiyaçlarını esas alan belediyeciliği oylayacağız.

Emek Partisi olarak halkımıza, emekten, demokrasiden, özgürlüklerden ve barıştan yana partilere, emek ve meslek örgütlerine, yöre ve mahalle derneklerine, çevre örgütlerine çağrımızdır. Hatay halkı iki kötünün arasında bir tercih yapmak zorunda değil. Halkımızı, Emek Partisi’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayına oy vermeye çağırıyoruz.

Seçimler tek adam iktidarına, kar ve rant odaklı belediyecilik anlayışına karşı mücadelenin bir arenasıdır. Bu mücadelenin seçimlerden sonrada kararlılıkla sürdürülmesi şarttır. Bunun için Hatay’ın emekçi halkını bir kez daha seçimlerde ve sonrasında birliğini güçlendirmeye ve emeğin Hatay’ını birlikte inşa etmeye çağırıyoruz. Emek Bizim, Hatay Bizim! Gitmiyoruz, buradayız!” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here