Emek Partisi Hatay İl Başkanı Mevlüt Bulgur; “Yeni Yılda Yeni Bir Dünya”

0
349

emep açıklama9Emek Partisi Hatay İl Başkanı Mevlüt Bulgur, yeni yıl nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, yeni yıla umutla baktıklarını ifade etti.

Her gününe ayrı acılar, ölümler ve baskılar; her gününe kararlı direnişler, isyanlar sığan bir yılın geride kaldığını kaydeden Bulgur, 2014’te yaşananlara kısaca değindi. Bulgur; “2014 bize; Soma, Ermenek, Şırnak madenlerinin acısını; sayısız işçi ve kadın cinayetinin acısını, sokaklarda öldürülen gençlerin sızısını bıraktı. Takvimlere yeni ölümlerin, yeni katliamların notu düştü. Adliye sarayları, “kaçak” saraylar da takvimde yerini aldı. Sokaklarda soğuktan ölen mülteciler; binlerce odalı saraylar. Devasa adalet saraylarında küçücük odalara sığmaya çalışan hak arayışları…

Hırsızlıklar, yolsuzluklarla el emeği, göz nuru yağmalanan işçiler, çok öldü, çok direndi 2014’te. İşçi sınıfı gerçek fıtratına uygun olarak, yüzlerce işçi direnişine imza attı. İşçiler, öldüren vahşi çalışma koşullarına karşı, bir yandan hayatta kalmaya, bir yandan hayatın akışını değiştirmeye çalıştı.

Barbarlığın zulmüne karşı halkların ölümüne direnişine de tanıklık ettik. Rojava’da, Kobane’de, Şengal’de insanlığın en barbar hallerinden biriyle savaşırken de, yeni bir dünya düşünü yanında taşıdı insanlık. İnsanlığın en eski düşü barış, yine çok uzaktı; ama barış hayali her zamankinden yakındı. 1915’in 100. yılını yeni soykırımlara geçit vermeme kararlılığıyla karşılıyoruz. Geçmişten öğrenerek, geleceği inşa edeceğimiz bir yıl olsun 2015. Yarın daha güzel olacak. Halkın özlemlerini kan ve gözyaşı ile boğmaya çalışanlara inat; umutla giriyoruz yeni mücadele yılına. 1 Ocak 2015 sabahı da, güneş alın teri dökenler için doğacak. Umut, barbarlığı yenecek işçi sınıfı ve dünya halklarıyla olsun” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here