Elektrik Sorunu Masaya Yatırıldı

0
94

hatsu-açıklama12Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), son dönemde yaşanan elektrik kesintilerinin ele alındığı bir toplantının yapıldığını bildirdi.

Hatay Vali Yardımcısı Bilal Ölmez başkanlığında Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. (ENERJİSA)  ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya HATSU Genel Müdür Vekili Hüseyin Etleç, Enerjisa Bölge Müdürü Selman Nair, HATSU Destek Hizmetleri Daire Başkanı Naman Suadiye, HATSU İçmesuyu Daire Başkan Vekili Mehmet Ezer ile her iki kurumdan teknik personel katıldı.

Toplantıda son zamanlarda elektrik sağlayıcısı firmanın yaptığı planlı kesintiler ile bakım onarım çalışmaları nedeniyle yaşanan susuzluk konusu ele alındı. Toplantıya katılan tarafların, susuzluk yaşanmaması için, planlı kesintilerin minimuma indirilmesi hususunda mutabakata vardığı ve yapılması zorunlu olan uzun süreli bakım onarım çalışmalarının süresinin daha da kısaltılması hususunda karşılıklı bir iyi niyetin ortaya konduğu öğrenildi.

Özellikle Merkez İlçe Antakya’ya içmesuyu sağlayan Serinyol, Saraycık ve Çekmece kuyularının bulunduğu bölgelerde yapılacak olan kesintilerde daha dikkatli olunacağını belirten elektrik sağlayıcısı şirket yetkilileri, bundan sonra yapılacak çalışmalarda vatandaşın en minimum seviyede etkilenmesi adına gerekli tedbirlerin alınacağını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta sonu yaşanan sık ve düzensiz elektrik kesintileri nedeniyle HATSU’ya ait bir jeneratör yanmış ve kentin bir bölümü susuz kalmıştı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here