Elektrik Direkleri Teröristlerce Patlatıldı

0
997

elektrik direkleri1TEİAŞ 18. İletim Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 380 KV Egemer-Hatay Enerji İletim hattında 101 ve 102 nolu elektrik direkleri, teröristler tarafından 4 ayağına da bomba konularak patlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, önceki akşam saat 18.00 sıralarında Payas Sincan bölgesinde iki ayrı elektrik direğinin dört ayağına bomba düzeneği çekildiği ve C4 olduğu belirtilen patlayıcıların 10 dakika arayla önce 102 daha sonra da 101 nolu direğin patlatıldığı öğrenildi. Meydana gelen patlama nedeniyle olay yerine Dörtyol ve Payas ilçe Jandarma komutanlığı ekipleri gitti. TEİAŞ ve Jandarmanın çalışmalarının halen devam ettiği belirtildi.

Geçen yıl yaşanan ve TEİAŞ Mühendislerinden İrfan Sofuoğlu’nun ayaklarını kaybetmesi ile sonuçlanan vahim ihmalin yine yaşanmaması için bu sefer bölgeye Dronelar gönderilerek bölgenin fotoğraflanması sağlandı. Olay yerinde hâlâ kablo tesisatlarının bulunduğu ve güvenli olmadığı anlaşıldığından bu sefer TEİAŞ Hat Bakım Ekipleri can güvenliği sağlanana kadar olay yerine sevk edilmedi. Yine de güvenlik amaçlı olarak ve direklerin aşırı zarar görmesi sebebiyle Egemer üretim santrali mecburen üretimini kısıtladığı ve söz konusu hattın enerjisiz bırakmak zorunda kalındığı belirtildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here