Eğitim ve Kariyer Fuarı Açıldı

0
76

Bugünde açık kalacak olan Eğitim ve Kariyer Fuarı, dün 1 Nolu Sosyal Tesiste açıldı. Fuara katılan üniversitelerin temsilcileri, açmış oldukları stantlarda 11. ve 12. sınıf öğrencilerine üniversitelerini tanıttı. Fuarda ayrıca öğrencilere tanıtım broşürleri ve eşantiyon ürünler dağıtıldı.

Eğitim ve Kariyer Fuarı’nın açılış törenine İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, öğretmen ve öğrenciler katıldı. İskenderun Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ali Akyol, daha önceki yıllarda öğrencilere turlarla yapılan üniversite tanıtımlarının dört yıldır İskenderun’da öğrencilerin ayağına getirilerek hizmet verildiğini belirtti.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen üniversite tanıtım fuarında konuşan Belediye Başkanı Civelek, çocuklara yapılan yatırımla geleceğimizin daha aydınlık olacağının altını çizerek; “En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır. Bilimin ve eğitimin her zaman hizmetindeyim. Çocuklarımız yarınlarımızdır. Yarınlarımız olan çocuklarımıza yapılan yatırımla geleceğimiz daha aydınlık olacaktır” dedi. İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su da yaptığı konuşmasında, üniversite tanıtım fuarının gençlerimize hayırlı, uğurlu ve faydalı olması temennisinde bulunarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Stant açan İstanbul Aydın Üniversitesi’nin Adana ve Doğu Akdeniz Bölgesi İletişim Temsilcisi Mehmet Emin Yetkinlioğlu da, bu tür etkinliklerle öğrenciler ve üniversitelerin bir araya gelip buluşma şansı bulduklarını söylerken; “Öğrenciler burada üniversiteler hakkında bilgi alıyorlar. Üniversiteleri araştırma imkanı buluyorlar. Buradaki bir öğrencinin İstanbul veya başka bir ile gidip üniversiteyi araştırıp tanıma şansı yoktur. Bundan dolayı da bu tür etkinler üniversiteye gidecek öğrenciler için büyük bir fırsattır” diye konuştu.

Fuara katılan Eğitim Sen İskenderun Şubesi Başkanı Selçuk Coşkun ise bu faaliyetlerin öğrenciler için fayda sağladığını belirterek; “Ayrıca öğrenciyi gideceği üniversite hakkında bilgiler alarak onları motive etmektedir. Yalnız bu tür etkinlikler üniversitelerin pazarlanması olarak değil, üniversiteler çalışma ve bilimselliğin ön gördüğü şekilde yapılmalıdır. Ayrıca sadece tanıtım değil, bilim adamlarının da katıldığı seminerler içeriğinde daha geniş kapsamlı olmalıdır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here