Eğitim-Sen’den Dayanışma Gecesi

0
39

Ünsal; “Aydınlık Bir Türkiye İçin Mücadelemizi Sürdürmeye Devam Edeceğiz”

Eğitim-Sen İskenderun Şubesi tarafından, 5 Ekim Dünya Öğretmenler günü münasebetiyle bir “Dayanışma Gecesi” düzenlendi. Dayanışma Gecesi, Karaağaç Beyaz Saray Restoranda gerçekleştirildi. Dayanışma Gecesine Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından destek verildi.

Gecenin açılış konuşmasını Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal yaptı. Gecede ayrıca Eğitim-Sen Genel Merkez Yüksek Öğrenim ve Eğitim Sekreteri Sinan Muşlu da bir konuşma yaptı. Şube Başkanı Ünsal ile Genel Merkez yöneticisi Muşlu, konuşmalarında Eğitim ve Eğitimcilerin sorunları hakkında açıklamalarda bulundular.

Kuruldukları günden bu yana savundukları ilke ve değerlerin, mücadele azim ve kararlılıklarının değişmediğini kaydeden Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal; “Aradan yıllar geçse de işyerlerinde, alanlarda, meydanlarda, yaşamın her alanında dostluğu, dayanışmayı ve umudu büyütmeye çalıştık. Çocuklarımıza ve öğrencilerimize verdiğimiz sözden asla vazgeçmedik, onlara onurlu bir gelecek bırakmanın sorumluluğunu omuzlarımızdan düşürmedik” dedi.

Sendikalarının tarihinden söz eden Ünsal; “Eğitim Sen’in mücadele tarihi diğer bir yönüyle de, emeğin kazanılmış haklarının ortadan kaldırılmasına, eğitimde yaşanan ticarileştirme ve eğitimi dinselleştirme uygulamalarına, her türlü güvencesiz, esnek ve angarya çalışma uygulamaları üzerinden çalışma yaşamının tamamen güvencesiz hale getirilmesine, kadınlar ve çocuklara yönelik her türlü şiddet ve istismara karşı mücadelenin tarihidir. Bizler açısından emek ve demokrasi mücadelesinin bir bütün olduğunu ve birbirinden ayrı değerlendirilemeyeceği açıktır. Bu nedenle Eğitim Sen, karanlığa karşı aydınlığın, eşitsizliklere karşı adaletin, demokrasinin, barışın, ekolojik yaşamın, doğanın savunucusu olmuştur” dedi.

Sendikal Mücadelemizi Yılmadan Sürdürüyoruz

İki yıldır hayatı neredeyse durduran pandemi koşullarında dahi sendikal hak alma mücadelesini yılmadan sürdürdüklerini ifade eden Ünsal; “Hem örgütlenme çalışmalarımızı hemde üyelerimizin yaşadığı hukuksuzluklara karşı verdiğimiz mücadeleyi kesintiye uğratmadık. Genel merkezimizin desteği ile yeni bir sendika binası alarak üyelerimizin ve dostlarımızın hizmetine açtık. Bir yandan Genel merkezimizce gönderilen mücadele takvimine, bir yandan da genelde yerelde yaşanan sorunlara yönelik basın açıklamaları ve alan etkinlikleri gerçekleştirdik. Buradan fedakarca mücadele yürüten şube yürütme kurulu üyelerimize, ilçe temsilcilik yürütmelerine teşekkür ediyor bundan sonraki süreçte de omuz omuza yan yana mücadeleyi büyütme kararlılığımızı belirtiyoruz.

Eğitim Sen, yüz yılı aşan örgütlenme geleneği, mücadele birikimiyle kararlılığından aldığı güç ve güvenle aydınlık bir Türkiye için mücadelesini kesintisiz sürdürmeye devam edecektir” diye konuştu.

Tekrar Eğitim-Sen’de Birleşiyorlar…

Daha sonra söz alan Eğitim-Sen Genel Merkez Yüksek Öğrenim ve Eğitim Sekreteri Sinan Muşlu da; “İl-il bölge-bölge geziyoruz. Toplu sözleşme sürecinde bizim dışımızda sonradan kurulan sendika ve konfederasyonların imzalamış oldukları satış sözleşmesine büyük tepki var. Bu tepkiye karşı bizim sendikamızın anlatımları doğrultusunda, kendi sendikalarından istifa edip sendikamıza yönelen önemli bir kitle var. 27 Ağustos’tan bu yana Eğitim-Sen olarak 2000’e yakın eğitim emekçisini üye yaptık. Bu üyelerin %50’sinden fazlası diğer sendikalardan ayrılarak sendikamızda birleşme iradesidir. Bunun sebebi şudur, Eğitim-Sen ve KESK toplu sözleşme sürecinde doğru bir tavır koymuştur.

Satış sözleşmesini imzalayan Memur Sen’e ve onunla ortaklaşan Kamu Sen’e ve ayrıca bu sürece sessiz kalan Kamu İş’e tepki göstererek tekrar Eğitim-Sen’de birleşme yoluna geçmiştir. Yıllardır çekmiş olduğumuz acıların, ödenen bedellerin karşısında dik durarak, politikalarımızı, sendikal anlayışımızı her türlü baskıya rağmen savunmaya devam ederek ortaya çıkardığımız bir sonuçtur” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından eğitim emekçileri Sanatçı Serhat Raşa’nın söylediği şarkılara eşlik ederek, gönüllerince eğlendiler. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here