Eğitim Bir-Sen İlçe Yönetimi Toplu Halde İstifa Etti

0
247

Eğitim Bir-Sen İskenderun İlçe yönetimi düzenlediği basın toplantısında yönetim olarak gördükleri lüzum üzerine istifa ettiklerini açıkladılar.

Eğitim Bir-Sen İskenderun Şube Başkanı Hikmet Altunsöz dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, “İskenderun Eğitim-Bir-Sen ilçe yönetimi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana eğitimin ve eğitimcilerin sorunlarına çözüm üretme noktasında tüm gayretimizi gösterdik. Bu samimane gayretin neticesi ve tüm eğitim camiasının desteğiyle İskenderun’da üye sayımız 900’ü aştı. Öncelikle, bizleri yalnız bırakmayıp gönlüyle, fikriyle ve duasıyla yanımızda olan üyemiz olsun veya olmasın tüm eğitim çalışanlarına desteklerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.

Büyük bir aile olmanın tabiatı gereği sorunları dinleyip çözüm bulabilme ve her üyeye ulaşabilme arzusuyla hareket etmemize rağmen ciddi sıkıntılar yaşamaktayız. Sendikal anlamda şube statüsünde olamamanın neticesidir aslında bu sıkıntılar. Gidemediğimiz yerin bizim olmadığı fikrinden hareketle, üyelerimize bu şartlarda hizmet vermenin mümkün olmadığını düşündüğümüz için tüm yönetim olarak görevlerimizden istifa ediyoruz” dedi.

Altunsöz istifa gerekçesi olarak yaptığı açıklamasına şöyle devam etti: “Bu istifa, tüm çabalarımıza ve çözüm arayışlarımıza rağmen istifini dahi bozmayan ve sendikamızın 40 şubesinden daha büyük bir ilçe olan İskenderun’u şube yapmamakta ısrar eden genel merkez yönetimine tepkiden ibarettir. Sendika tüzüğüne aykırı bir durum söz konusu olmamasına rağmen ve iki yıldır Türkiye genelinde üye kaydı açısından en başarılı ekip seçilen İskenderun yönetimine kulaklarını tıkayan ve görmezden gelmeye çalışan genel merkez yöneticileri şunu gayet net anlamalıdır: Sendikaları değerli kılan bireylerdir. Bireyleri önemsemek yerine vesayet mantığıyla hareket ederek sendika içi demokrasiyi hiçe sayan bu yönetim anlayışının ne kuruluş felsefesiyle bir ilgisi olabilir ne de bu kadar değerli bir kitleyi bir adım öteye götürebilir. Genel merkez, sahalarda mücadele eden ve tüm mesaisini bu işe harcayan il ve ilçe yönetimlerimize de İskenderun konusunda sergilediği tavırla adeta tek erkin kendisi olduğu mesajını vermiştir. Statükoculuktan öteye gitmeyen ben merkezli bir yönetim zihniyetinin emarelerini açık ve net olarak ortaya koyan ve kesinlikle bizim yönetim anlayışımızı yansıtmayan bu tavra karşı verilebilecek en büyük cevap istifa etmekti. İstifa ediyoruz çünkü; Biz birlikte yola çıktığımız ve her zaman yanımızda olan üyelerimize hak ettikleri hizmeti verememenin endişesini taşıyoruz, vesayet sistemine boyun eğmiyoruz, dik duruyor ve dosdoğru söylüyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here