Ediboğlu; “Tankları Hangi Terör Örgütüne Bıraktınız?”

0
103

mehmet ali ediboğlu1Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu sosyal paylaşım sitesinden yaptığı bir açıklama ile AKP’nin de, TSK’nın da 77 Milyon vatandaşı utanç içinde bıraktığına işaret etti. Ediboğlu açıklamasında Süleyman Şah Türbesi olayında terör örgütlerine tank bırakıldığını iddia etti.

Süleyman Şah Türbesi’nin boşaltılmasının üzerinden haftalar geçmesine rağmen tartışmalar ve iddialar halen sürüyor. CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı bir paylaşımda terör örgütleri ile yapılan pazarlıklara dikkat çekti. Ediboğlu, iddia ettiği üzere ‘9 Tankı hangi Terör Örgütüne bıraktınız?’ diyerek yapılan acizliği sorguladı. Ediboğlu’nun paylaşımı aynen şu şekildeydi;

“Süleyman Şah Türbesi’nin boşaltılmasının üzerinden iki hafta geçti… Ertesi gün IŞİD ve PYD ile yapılan pazarlıklara dikkat çektim ve AKP’ye ‘Bu terör örgütlerine neler verdiniz, engel olunmasın diye hangi pazarlığı yaptınız? Açıklayın, aksi halde ben açıklayacağım!’ demiştim.

İki gün önce, Sevgili Muharrem İnce bir televizyon programında ‘Giden tanklardan 9 tanesi neden geri dönmedi?’ diye sordu. Evet, ben şimdi tekrar soruyorum! ‘9 Tankı hangi Terör Örgütüne bıraktınız? IŞİD’e mi, PYD’ye mi?’ Diğer sorum ise: ‘Daha başka neler verdiniz?’

Beni asıl kahreden Türk Ordusunun acizliği! TSK, NATO’nun en güçlü ikinci ordusu! Terör örgütleri ile nasıl pazarlık yapar? AKP’de, TSK’da 77 Milyonu utanç içinde bırakmıştır.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here