Ediboğlu; “Ak Parti, Yapmak İstediklerini Başaramayacak!”

0
78

CHP’li Vekilden Gazetemize Ziyaret!

Gazetemiz idarehanesine nezaket ziyareti gerçekleştiren CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Türkiye’nin ve ilimizin sorunlarına yönelik bazı değerlendirmelerde bulundu. Vekil Ediboğlu; “AKP, büyük şehir yasası ile yerel seçimler hedefinde çok isteyip de kazanamadığı yerleri almanın uğraşındadır. Ama yine de istediklerini başaramayacaklardır” dedi.

CHP’nin Belen İlçe Örgütü ile birlikte Gazetemiz idarehanesine gelerek, İmtiyaz Sahibimiz Rızkullah Terbiyeli ile ülkemizin ve bölgemizin önemli sorunlarına ilişkin bilgi alışverişinde bulunan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, önemli bazı konulara da dikkat çekti.

Ak Parti hükümetinin büyükşehir-bütün şehir yasası ile yerel seçimler için hedeflediği ve yapmak istediklerini başaramayacağının altını çizen CHP’li vekil Ediboğlu; “Hizmetler vatandaşların istek ve talepleri doğrultusunda yapılır. Bir yeri il veya ilçe yaparken de talep ve isteklere göre hareket edilir. Fakat AKP hükümeti çıkarılan yasa ile bir yerleri zorla ilçe yapıyor. Bunu da yerel seçimlerde almak isteyip de alamadıkları yerleri alabilmek, ele geçirmek için yapıyorlar. Fakat bu tutmaz, tutmayacak da!

Ayrıca, bu yasa önümüzdeki günlerde tam olarak faaliyete girsin, çok büyük sıkıntılar boy gösterecektir. Özellikle köylerde, defin ve nikâh konusunda büyük sıkıntılar doğuracaktır. Bunun üstesinden nasıl çıkacaklar bu da merak konusudur! Bu iki konuda oluşacak sıkıntı ve sorunları nasıl çözeceklerini ve nasıl bir yol çizeceklerini onlara soracağım. Verecekleri cevabı biliyorum ama ben onlardan duymak istiyorum” diye konuştu.

Büyükşehir yapılan ve ilçeye dönüştürülen yerlerin CHP’nin güçlü olduğu yerler olduğuna da dikkati çeken Vekil Ediboğlu; “Buralar özellikle almak isteyip de alamadıkları yerlerdir. Bu yerlerden bir tanesi İskenderun’dur. İskenderun’u da parçalayarak almak istiyorlar ama yine de başaramayacaklar” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here