Eczacı Teknisyenlerinden Anlamlı Buluşma!

0
29

İskenderun Eczane Teknisyenleri Derneği ve Akdeniz Eczane Teknisyenleri Federasyon Başkanı Cemal Çelik, dernek yönetim kurulu ve üyeleri kahvaltıda buluştu.

İsa Taş Paradise’de gerçekleştirilen kahvaltı programına İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektör Yardımcısı Mustafa Yüksek, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ile Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Diyap Atar, İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Müfit Tennioğlu ve İskenderun Eczane Teknisyenleri Derneği üyelerinin aileleri ve basın mensupları katılım sağladı.

Program öncesi konuşan İskenderun Eczane Teknisyenleri Derneği ve Akdeniz Eczane Teknisyenleri Federasyon Başkanı Cemal Çelik; “1997’de 10 kişi bir araya gelerek Eczane Teknisyenleri sektörünü meslek grubuna geçirmek için mücadele ettik. Vatandaşlara daha iyi hizmet vermek adına Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile eğitim için görüşmelerimiz oldu. Bu çabalarımız sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 1456 saatlik eğitim sağlanarak bir çok üyemiz eczane teknisyeni belgesi sahibi oldu. Şu anda ülkemizde 19 ilde ‘Eczane Teknisyenliği’ bölümü mevcut.

İskenderun Ticaret Odası ile birlikte yoğun çabalarımız sonucu inşallah 20. Bölümü de İskenderun’a açmayı planlıyoruz. En son 20 Mayıs’ta Trabzon’da Türkiye Geneli Federasyon toplantısında, Türkiye’nin en aktif federasyonu olarak seçildik ve İskenderun’un adını 81 İl’e duyurduk. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da konuşmasında; “Bizler İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak İskenderun Eczane Teknisyenleri Derneği’nin her zaman yanlarında olduk. Şu an Hatay’da üç binin üzerinde üyesiyle çok güçlü bir federasyon oluşturuldu. Hepimiz yakıdan takip ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de yanlarında olacağız. İskenderun Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Cemal Çelik’e üyelerinin sıkıntılarıyla yakından ilgilenmesinden ve meslek grubu için çabalarından dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İskenderun Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mustafa Yüksek ise konuşmasında; “Eczane Teknisyenleri icra ettikleri meslekleri donanmaları konusunda talepleri oldu. ‘Eczane Teknisyenleri’ bölümü açılması noktasında Üniversitemiz ile İskenderun Eczane Teknisyenleri Derneği arasında köprüyü kuran Müfit Tennioğlu ve Dernek Başkanı Cemal Çelik’e teşekkürlerimi iletiyorum. Biz yaklaşık olarak 3-4 ay önce dosyamızı oluşturduk ve YÖK’e gönderdik. Aldığımız duyumlara göre gayri resmi olarak söylemek isterim ki ‘Eczane Teknisyenleri Bölümü’nün açılacağının haberini aldık. En kısa zaman içinde bölümün açılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Canlı müzik ile keyifli anların yaşandığı kahvaltı programında İskenderun Eczane Teknisyenleri Derneği üyeleri ve aileleri Dernek Başkanı Cemal Çelik’e teşekkürlerini iletti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here